• Milad Mohammadi 6'
  • Sven Kums 50'
  • Osman Bukari 54'

Ondanks het erg drukke speelschema in januari bracht Vanhaezebrouck toch dezelfde elf aan de aftrap die ook in Genk aan de partij begonnen. Nieuwkomer Yonas Malede zat voor het eerst op de bank, Odjidja en Chakvetadze ontbraken nog steeds door blessures.

De Buffalo's begonnen in volle vaart aan de wedstrijd en de thuisploeg wist zich aanvankelijk geen raad met de Gentse aanvalsgolven. Dorsch was er al dicht bij met een schot dat afgeblokt werd door Romo, maar in de zesde minuut moest de Leuvense doelman zich toch al gewonnen geven. Mohammadi nam een afvallende bal op de slof en mikte het leer fraai in de linkerbovenhoek (0-1).

Na het openingskwartier kwamen de Leuvenaars beter in de wedstrijd, maar toch ontsnapten ze nog twee keer aan een verdubbeling van de voorsprong. Hanche-Olsen verlengde een kopbal van Ngadeu in doel, maar scheidsrechter Alen had toen al gefloten, ook al leek er niets aan de hand. Een minuutje later stiftte Yaremchuk de bal over de uitgekomen Romo, maar zijn poging miste richting en belandde dus niet in doel.

Pas na een half uur moest Bolat voor het eerst echt aan het werk, hij tikte een schot van Maertens voorlangs. Ook De Norre kon eens uithalen, maar trof het zijnet. Aan de overzijde mikte Castro-Montes een schot maar net over. Net als in de eerste helft waren de Buffalo's ook bij de start van de tweede helemaal bij de les. Romo kon een harde knal van de oprukkende Marreh nog afweren, maar Kums kopte de rebound wel binnen (0-2).

Even later werd de wedstrijd helemaal in een beslissende plooi gelegd. Eerst keerde Bolat de mogelijke aansluitingstreffer van Henry, twee minuten later lanceerde Kums Bukari en die trof wel raak (0-3). Leuven probeerde wel wat terug te doen, maar veel gaven de Buffalo's niet weg. Bolat keerde een knal van Sowah met de vuisten en bij een slechte uittrap herstelde hij zijn foutje door de lob van Henry nog uit zijn doel te houden.

Een vierde Gentse treffer kwam er ei zo na door Niangbo, maar zijn overhoeks schot spatte uiteen op de paal. Winteraankoop Malede mocht nog debuteren in het Gentse shirt en stelde - net als de eveneens ingevallen Owusu - Romo nog op de proef, maar die liet zich geen vierde keer meer verschalken. Gent kon naar huis met een verdiende en deugddoende driepunter op zak.