• Daniel Schmidt 94'
STVV
1
  • Facundo Colidio 23'

Na de ruime zege op het veld van Leuven wilde Vanhaezebrouck dezelfde elf basisspelers aan de aftrap brengen, maar Ngadeu moest geblesseerd afhaken. Daardoor mocht Plastun nog eens aan een wedstrijd beginnen. Tegenstander Sint-Truiden kwam met een stevig defensief blok aan de aftrap.

Openingen vinden bleek dan ook niet eenvoudig. Yaremchuk claimde een strafschop nadat hij gehinderd werd in de zestien, maar hij had pech dat er voorafgaand buitenspel was gesignaleerd. Na een kwartier haalde Marreh goed uit, maar Schmidt pareerde nog in hoekschop. Met een vluchtschot van Mohammadi kende hij minder moeite. Ondertussen keek Bolat werkloos toe, tot Colidio halfweg de eerste helft ineens uitpakte met een geweldige knal in de rechterbovenhoek, onhoudbaar voor Bolat (0-1).

Een droomscenario voor de bezoekers, die achterin alles konden dichtgooien. Voor rust raakte Gent er nog eenmaal door via een geweldige voorzet vanop rechts, maar Yaremchuk besloot van dichtbij op Schmidt. Ook na de pauze bleef het moeilijk knokken en de eerste mogelijkheid was zelfs voor Suzuki, die Bolat tot een prima redding dwong. Op het uur raakte Yaremchuk erdoor na een knappe één-twee, maar besloot nog naast.

Met de inbreng van Depoitre, Niangbo en Malede gooide Vanhaezebrouck nog al zijn aanvallende troeven in de strijd. maar de gelijkmaker bleef uit. De Truienaars kreunden wel onder de Gentse druk, maar de beslissende pass bleef telkens uit. Gent leek puntenloos achter te blijven, tot het slotoffensief in de allerlaatste minuut alsnog resultaat opleverde. Een uithaal van Depoitre verdween via Buatu en Schmidt in doel (1-1), waardoor Gent in extremis toch een puntje uit de brand sleepte.