• Darko Lemajic 73'
Cercle Brugge
1
  • Alejandro Millan 38'

Drie dagen na de inhaalwedstrijd tegen Anderlecht stonden de Buffalo's al voor hun volgende opdracht tegen Cercle Brugge. De snelle opeenvolging van wedstrijden eiste wel zijn tol. Okumu, Fortuna, Odjidja, Hjulsager en Bruno lagen al in de lappenmand, Depoitre en Samoise werden daar nog aan toegevoegd. Het zorgde voor een onuitgegeven aanvalsduo met Mboyo en Bayo voorin. Godeau en Opéri namen de plaatsen in van Okumu en Fortuna.

Na een korte studieronde was de eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers, maar Utkus kopte een hoekschop tegen de paal. Bayo reageerde aan de overkant. Eerst met een mager schot in de armen van Didillon, maar even later was hij er wel dicht bij. Een hoekschop belandde voor zijn voeten, maar hij mikte van dichtbij op de lat. Uitgespeelde kansen waren er nauwelijks, dus kwam het gevaar vooral vanop afstand. Didillon moest een vrije trap van Opéri uit de rechterhoek halen en ook door een schot van Chakvetadze liet hij zich niet verrassen.

De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar toen Opéri in de fout ging in de zestien, ging de bal op de stip. Millan trapte de elfmeter door het midden, Bolat raakte de bal nog met zijn voet, maar onvoldoende om de achterstand te voorkomen (0-1). Voor de derde opeenvolgende wedstrijd slikten de Buffalo's een tegendoelpunt op strafschop, waardoor het achtervolgen werd na rust.

Bezus werd tijdens de rust ingebracht, maar het duurde nog even vooraleer de Gentse motor begon te draaien. Eerst was er zelfs nog een grote kans voor Denkey, maar hij trapte van dichtbij nog naast. Halfweg de tweede helft kantelde de partij. De Sart kon aanleggen vanop ruim 20 meter en vlamde de bal heerlijk in de linkerhoek binnen (1-1). Gent wilde meer en kreeg ook meer. Een kwartier voor tijd schilderde Chakvetadze een voorzet op het hoofd van de ingevallen Lemajic en die kopte raak (2-1).

Toch gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen. Vanhoutte schoot vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal en een strakke vrije trap van Kanouté vloog naast. Tien minuten voor tijd zorgde Bolat voor een cruciale redding toen Deman ineens voor doel werd gezet, maar stuitte op de Gentse doelman. Gent gaf de zege niet meer uit handen en hield zo drie belangrijke punten thuis.