3
  • Joseph Paintsil 23'
  • Yira Sor 67'
  • Tolu Arokodare 86'

Gent kreeg op zondagavond het bezoek van competitieleider Genk, dat met 59 op 69 al een geweldig parcours achter de rug had. De Gentse ziekenboeg was nog steeds stevig gevuld en nieuwkomer Gift Orban was nog niet speelgerechtigd. Salah, vertrokken naar Rennes, werd in de basis vervangen door Fofana.

De Buffalo's namen een prima start, want bij de eerste echte kans was het meteen raak. Cuypers legde links in de zestien prima af op Hong, die met een gemeten plaatsbal Vandevoordt het nakijken gaf in de rechterhoek (1-0). Genk kon daar niet meteen iets tegenover zetten en Cuypers reikte ei zo na een tweede doelpunt aan, maar de voorzet op De Sart werd nog in extremis weggewerkt.

Halfweg de eerste helft waren de bezoekers voor het eerst echt gevaarlijk met een dieptepass in de loop van Paintsil, die Nardi omspeelde en de gelijkmaker binnen schoot (1-1). Samatta kreeg nog een goeie voorzet aangereikt, maar zag zijn schot vervolgens afgeblokt. In het slot van de eerste helft nam Gent het commando weer over en Piatkowski was twee keer dicht bij een treffer. Eerst zag hij een kopbal nog afgestopt door Mc Kenzie en kort daarna vlamde hij maar net naast.

Ook meteen na rust was er Gents gevaar, maar Fofana mikte zijn schot te centraal op Vandevoordt. De partij bleef goed op en af gaan, maar het was wachten op doelrijpe kansen. Iets voorbij het uur barstte het helemaal los. Nardi keerde een schot van Munoz in hoekschop, aan de overzijde ging Piatkowski diep, maar Vandevoordt zat er nog tussen. Meteen daarna prikte Genk dodelijk tegen, Sor kopte een voorzet hard voorbij Nardi (1-2).

Gent duwde door voor de gelijkmaker en kreeg daar ook de kansen voor. Ngadeu vlamde over, Vandevoordt haalde een schot van Depoitre uit de rechterhoek en Piatkowski kopte een hoekschop net naast. Piatkowski, erg bedrijvig vanop rechts, schoot ook nog eens naar de rechterhoek, maar Vandevoordt stond andermaal op de goeie plek. Al dat aanvalsgeweld gaf Genk de ruimte voor de tegenaanval en zo kon Arokodare vijf minuten voor tijd een collectieve tegenstoot succesvol afronden (1-3).

Het pleit leek beslecht, maar Depoitre zorgde alsnog voor spannende slotminuten. In een luchtduel met Lemajic kon Vandevoordt de bal onvoldoende ontzetten, waarna Depoitre strak tegen de netten trapte (2-3). Het Gentse slotoffensief deed de bezoekers nog wel bibberen, maar die gaven de zege en de drie punten niet meer uit handen.