• Hugo Cuypers 49'
  • Sven Kums 73'
OH Leuven
0

Puzzelen voor gevorderden, dat werd het stilaan voor Vanhaezebrouck, nadat ook Okumu en Piatkowski de ziekenboeg vervoegden. Godeau vergezelde Ngadeu en Torunarigha in de verdediging, Fortuna nam de linkerflank voor zijn rekening en Hjulsager de rechter. Na een studieronde tekende Orban voor de eerste twee doelpogingen, maar Cojocaru kende er weinig problemen mee.

Halfweg de eerste helft namen de bezoekers de wedstrijd in handen en dat leidde tot heel wat kansen. Thorsteinsson schoot net naast, Schrijvers mikte een vrije trap op de lat. Ook Nardi deed zijn duit in het zakje om de Buffalo's voor een achterstand te behoeden. Tamari en Pletinckx vloekten dat hun pogingen door de Gentse doelman gestopt werden. Ouedraogo en Thorsteinsson kregen elk een grote schietkans, maar hun vizier stond niet op scherp.

Gent moest uit een ander vaatje tappen na rust en deed dat ook. Orban kopte al snel een voorzet van De Sart over, een minuutje later mochten de Gentse fans toch vieren. Hong infiltreerde in de zestien en bediende met een klare kijk de vrijstaande Cuypers, die makkelijk zijn vijftiende competitiedoelpunt van het seizoen kan binnen leggen (1-0). De Buffalo's duwden door, maar afstandsschoten van De Sart en Kums belandden niet binnen het doelkader. Dat was wel het geval voor een gevaarlijke vrije trap van Schrijvers, maar Nardi haalde de bal nog knap uit de rechterbovenhoek.

Een kwartier voor tijd zette Kums een combinatie op met Cuypers, die de Gentse kapitein met een perfecte pass voor doel zette en Kums werkte netjes af in de rechterhoek (2-0). De ingevallen Depoitre zette Cuypers zelfs op weg naar een derde Gentse treffer, maar daar stak Cojocaru een stokje voor. De zege leek veilig voor de Buffalo's, al was het nog even schrikken toen Pletinckx in een scrimmage tegen de lat knalde. De drie punten bleven in de Ghelamco Arena, waardoor Gent tot op één punt van de top-vier naderde.