RSC Anderlecht
0
1
  • Hugo Cuypers 69'

Nadat Gent en Anderlecht op speeldag 5 rust kregen voor hun Europese terugwedstrijden, werd de partij ingehaald op donderdagavond. Vanhaezebrouck gaf Cuypers, die tot dan toe quasi alles had gespeeld, wat rust en liet hem op de bank beginnen. Depoitre stond aan de aftrap en Torunarigha keerde terug in de basis. Gent wilde zich niet laten aftroeven en begon meteen scherp aan de partij, maar Hong trapte de eerste mogelijkheid op Van Crombrugge.

De thuisploeg trok met veel man naar voor, maar botste op de Gentse defensie en gaf zo bij momenten heel wat ruimte weg voor tegenaanvallen. De Buffalo's lieten die mogelijkheden echter onbenut door die fasen niet zorgvuldig genoeg uit te spelen. Het was ook even schrikken toen Delcroix bij een hoekschop de bal tegen de paal devieerde. Waar Odjidja en Murillo nog naast trapten, deed Kums wel bijna de monden openvallen. Met een magistraal vluchtschot trof hij de onderkant van de lat, een juweel van een doelpunt was het geweest. En nog meer pech voor Gent, want Depoitre scoorde in de herneming wel, maar Hjulsager stond bij de assist buitenspel, waardoor de VAR ingreep en de openingstreffer afkeurde.

Ook na de pauze behield Gent de controle over de wedstrijd en Van Crombrugge moest vol aan de bak om een schot van Hjulsager uit de hoek te halen. Het Gentse blok achterin was van graniet en Anderlecht had er geen verhaal tegen. Toch raakte Refaelov er een keertje door, maar hij stiftte de wenkende kans ruim voorlangs.

Halfweg de tweede helft raakte Kana de bal met de elleboog in de zestien, waarna Hong dan ook nog eens foutief werd neergelegd door Amuzu. Scheidsrechter Lambrechts liet aanvankelijk begaan, maar de strafschop volgde toch toen hij door de VAR naar het scherm geroepen werd. De ingevallen Cuypers aarzelde niet en knalde de elfmeter hard en hoog in doel (0-1).

In het slot van de wedstrijd probeerde de thuisploeg nog voor de gelijkmaker te gaan, maar de Gentse organisatie gaf geen krimp en bleef ijzersterk tot het eind. De eerste clean sheet leverde meteen ook een belangrijke driepunter op, waardoor de Buffalo's over Anderlecht in het klassement sprongen. Met de 13de uitmatch op rij zonder nederlaag sneuvelde ook nog eens een clubrecord uit het seizoen 1953-1954.