3
  • Mario Balotelli 41'
  • Arnaud Souquet 52'
  • Alassane Plea 90'

In zijn jaarlijkse galawedstrijd kregen de Buffalo's met OGC Nice een interessante en uitdagende tegenstander voorgeschoteld. De nummer drie uit de Franse Ligue 1 (na Monaco en PSG) was met zijn sterkste elftal naar de Ghelamco Arena afgezakt. Met Mario Balotelli en Dante Bonfim stonden de bekendste namen dus gewoon aan de aftrap. Bij Gent waren Asare, Neto en Andrijasevic er niet bij door (lichte) blessures en Kubo werd rust gegund. Achterin kreeg youngster Thibault De Smet een basisplaats, terwijl nieuwkomers Damien Marcq en Mamadou Sylla hun debuut maakten in de Ghelamco Arena.

Onder een blauwe hemel en in een aardig volgelopen Ghelamco Arena floot Lawrence Visser de galawedstrijd op gang. Superster Balotelli liet zich al meteen opmerken met een gevaarlijke vrije trap, maar Kalinic pakte meteen uit met een dubbele redding. Na een klein kwartier schakelde Dejaegere op links knap Dante uit, waarna hij van de ruimte gebruik maakte om de bal panklaar te leggen voor de inlopende Verstraete, die doelman Benitez geen kans liet (1-0).

Lees-Melou en Balotelli prikten tegen voor de bezoekers, maar konden Kalinic niet echt in verlegenheid brengen. Kort voor rust werd een voorzet achter de Gentse defensie gedropt waar Balotelli - al dan niet in buitenspelpositie - de bal ineens voorbij Kalinic trapte (1-1). Het eerste gevaar na rust was eveneens voor de bezoekers: een snelle aanval bracht Souquet in stelling en die kon Kalinic vloeren (1-2).

De Buffalo's gaven zich echter niet gewonnen en het was opnieuw Dejaegere die met een assist aan de basis lag van de gelijkmaker. Met een splijtende pass zette hij Simon voor doel en die schoof de tweede Gentse treffer tegen de netten (2-2). Na een hele resem vervangingen leek de wedstrijd af te stevenen op een billijk gelijkspel, maar het venijn zat nog in de staart. In de slotminuut zette een Franse combinatie Plea voor doel en die bezorgde Nice alsnog de overwinning (2-3).