FC Midtjylland
1
  • Raphael Onyedika 30'

Naar jaarlijkse traditie speelden de Buffalo's een galawedstrijd in de Ghelamco Arena. De zware trainingsweken hadden hun tol geëist, want met Kums, Odjidja, De Sart, Depoitre en Okumu ontbraken een hele resem sleutelspelers. Nieuwkomer Cuypers startte in de basis, net als de 17-jarige youngster Malick Fofana. Achterin vervoegde Godeau Ngadeu en Hanche-Olsen in de driemansverdediging. Fortuna mocht opdraven op de linkerflank.

Roef moest meteen bij de les zijn en stopte al in de openingsminuut een afstandsschot. Het duurde even vooraleer de partij echt op gang kwam. Halfweg de eerste helft stuitte Cuypers op doelman Olafsson en vlak daarna leidde een knappe dribbel van Tissoudali evenmin tot een doelpunt. De bezoekers kwamen af en toe gevaarlijk opzetten, wat na een half uur leidde tot de openingstreffer van Onyedika, een rake kopbal in de rechterhoek (0-1). Vlak voor rust was Castro-Montes dicht bij de gelijkmaker, maar zijn strakke trap strandde op de lat.

De tweede helft begon geanimeerder dan de eerste en na tien minuten stond de stand terug in evenwicht. Een verre vrije trap van Castro-Montes werd voor doel door niemand maar aangeraakt, waardoor de verraste Olafsson de bal in de hoek zag verdwijnen (1-1). Samoise probeerde het met een schot naar de rechterhoek, maar dat werd er nog uit gehaald. Met van Hauter, De Ridder en Salah mochten nog drie youngsters opdraven in het slotkwartier, maar dat belette de Buffalo's niet om nog de volle buit binnen te halen. Tissoudali schakelde een verdediger uit en trapte de winnende treffer voorbij Olafsson tegen de netten (2-1). Ondanks de vele afwezigen werd het zo toch een geslaagde generale repetitie voor de Supercup tegen Club Brugge.