Mamelodi Sundowns
2

KAA Gent speelde zijn laatste oefenmatch op vrijdag 21 juli tegen Mamelodi Sundowns FC, de 13-voudige Zuid-Afrikaans landskampioen, in de Chillax Arena te Oostakker.

Basiselftal: De Schrevel (GK), Kandouss, Lagae, Nurio, Stevens, Agbor, Castro-Montes, Munezero, Jelacic, Orban, Tissoudali (C)

De bezoekers, die de laatste zes seizoenen telkens kampioen werden in Zuid-Afrika, begonnen ijverig aan de wedstrijd en scoorden na 4 minuten de openingstreffer via Ribeiro (0-1). De wedstrijd ging heen en weer, maar de Zuid-Afrikanen bleken net iets gretiger. Na 18 minuten spelen haalde Coetzee uit van buiten de zestien en schilderde de bal heerlijk in de winkelhaak (0-2). Zes minuten later kwam Gent met een reactie: Orban krulde de bal tegen de netten (1-2). Dat was meteen ook de ruststand.

Wissels (46e minuut)
IN: De Ridder, Van Hauter en Fernandez-Pardo
OUT: Jelacic, Munezero en Agbor

De Buffalo’s begonnen goed aan de tweede helft. Na aanhoudende druk strafte Gent een foutje in de verdediging af: Tissoudali legde de bal af voor Orban en die werkte af (2-2). Nadien ging de match terug op en neer en worden de duels iets steviger. Na 65 minuten spelen viel dan ook de eerste gele kaart van de wedstrijd voor Mvala. Diezelfde Mvala haalde 15 minuten later Fernandez-Pardo neer, kreeg zijn tweede geel en mocht vroegtijdig douchen.

Na 75 minuten voetballen, maakten Henry, Igbokwe, Abdullahi, Vernemmen en De Vlieger hun intrede op het veld. Zij vervingen Orban, Tissoudali, Castro-Montes, Stevens en Nurio. De Zuid-Afrikanen voerden de druk op maar de Gentse verdegiging hield stand. De match eindigde in een 2-2 gelijkspel. Daarmee sloten de Buffalo’s ook hun voorbereiding op het nieuwe seizoen af.