• Eduardo Guerrero 70'
1
  • Hugo Cuypers 67'
FC Zorya Luhansk - KAA Gent

Door de oorlog in Oekraïne werkte Zorya Luhansk zijn Europese wedstrijden af in het Poolse Lublin. In het desolate kader van een bijna lege Lublin Arena roteerde Vanhaezebrouck zijn elftal op een aantal plaatsen. Roef nam plaats tussen de palen, Fadiga en Gerkens kwamen eveneens aan de aftrap. Orban raakte niet speelklaar, waardoor Tissoudali voorin Cuypers vergezelde. Tissoudali versierde al snel de eerste twee kansen van de partij, maar hij besloot telkens naast.

Het was moeizaam zoeken naar mogelijkheden tegen een op eigen helft teruggetrokken Luhansk en bij Gent verliepen de combinaties vaak te slordig. Iets voorbij het half uur tekende Brown voor de beste kans van de eerste helft met een stevige uithaal, maar Turbaievskyi kon de bal nog naast duwen. Luhansk stelde daar enkel twee tegenprikken van Guerrero tegenover, maar die stond telkens buitenspel.

Ook na rust hield Gent de controle en deze keer leidde dat wel tot meer dreiging. Cuypers stuitte op een sterke reflex van Turbaievskyi en Gerkens kon de rebound ook niet afwerken. Halfweg de tweede helft was het dan eindelijk toch raak. De ingevallen Hjulsager vond Cuypers voor doel en die devieerde de bal via de doelman tegen de netten (0-1). Het moeilijkste leek gedaan, maar dat was buiten Guerrero gerekend. Die mocht vrijstaand de gelijkmaker in de linkerhoek mikken (1-1).

Gent beet door die zure appel heen en voerde in het slotkwartier de druk op. Fofana knalde in het zijnet, Cuypers zag zijn tweede van de avond op de paal uiteenspatten. Op een voorzet van Torunarigha kwam de Gentse topschutter centimeters te kort, een knal van Kums werd vanonder de lat gehaald en Gandelman knikte de laatste kans nog naast. Zo had Gent nog genoeg kansen om de drie punten te kunnen claimen, maar het moest vrede nemen met een punt.