FC Zorya Luhansk
1
  • Denys Nahnoinyi 82'
KAA Gent - FC Zorya Luhansk

Op de vijfde speeldag van de UEFA Conference League konden de Buffalo's Europese overwintering verzekeren als ze minstens een gelijkspel haalden tegen het Oekraïense Zorya Luhansk. Om de leiding in groep B te behouden was echter een zege vereist, want concurrent Maccabi Tel Aviv liet geen steek vallen tegen Breidablik. Voor de basiself werd er flink geroteerd. Nardi stond tussen de palen, Fadiga en Fortuna begonnen achterin, op het middenveld mocht Gerkens nog eens starten en voorin werd Cuypers deze keer gekoppeld aan Orban.

De bezoekers werden meteen op eigen helft vastgezet en het duurde niet lang vooraleer de Gentse druk gevaar opleverde. Na een knappe voorbereidende actie van Fofana mikte Cuypers net naast. Ook Gerkens ging tweemaal zijn kans, maar telkens stond een verdediger in de weg. Halfweg de eerste helft begon Fofana vanuit de middencirkel aan een snelle rush om te eindigen met een strakke trap in de rechterhoek (1-0).

Gent bleef heer en meester en afstandsschoten van Kums en Orban werden maar met moeite gekeerd. Op slag van rust kwam doelman Turbaievskyi ver uit zijn zestien gelopen, maar Orban was hem te snel af. Hij moest echter te ver uitwijken en kon vanop de zijlijn geen gevaar meer creëren. Het was voor Gent vooral zaak om de voorsprong verder uit te diepen en dat gebeurde ook kort na rust. Een uithaal van Fadiga week nog af en verdween zo door de benen van de doelman tegen de netten (2-0).

Nog voor het uur was de wedstrijd helemaal gespeeld toen Fadiga prima voorzette naar Orban, die de bal gedecideerd aannam en strak in de rechterhoek binnen schoot (3-0). De Gentse supporters konden de Europese kwalificatie al begivieren, maar een zware blessure voor Nardi zette een stevige domper op de feestvreugde. Bij een uittrap liep hij een open beenbreuk op, het geschreeuw van Nardi ging door merg en been en de onfortuinlijke doelman moest per brancard afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Een kwartier voor tijd probeerde Gandelman de doelman tegenvoets te verschalken met een kopbal, maar Turbaievskyi had nog een knappe reflex in huis. Een minuutje later was het dan toch raak voor Gandelman. Kums tikte een balletje van Watanabe meteen door naar Gandelman en die gaf de doelman geen kans meer met een trap in de linkerhoek (4-0). Luhansk ontsnapte nog aan een forfaitscore toen Orban op aangeven van Tissoudali net over mikte.

In de slotfase konden de bezoekers toch nog wat terug doen. Nahnoinyi schoot van buiten de zestien naar de rechterhoek en via de vingertoppen van Roef en de binnenkant van de paal kaatste de bal in doel (4-1). Even later haalde Roef wel een schot van Myshnov uit de hoek en Turbaievskyi hield Cuypers van een kopbaldoelpunt. De kwalificatie voor de volgende ronde was toen al lang binnen voor de Buffalo's, die ook de koppositie in groep B behielden, met één punt voorsprong op Maccabi Tel Aviv, de tegenstander op de laatste speeldag.