• Andrej Kramaric 64'
1
  • Nurio Fortuna 81'

Op de slotspeeldag van de UEFA Europa League groepsfase stond er nog weinig op het spel bij groepsleider Hoffenheim. Vanhaezebrouck verkoos dan ook om te roteren. Spelers als Roef, Arslanagic, Plastun en Kleindienst kregen daardoor de kans om nog eens speelminuten op te doen. Ook Hoffenheim bracht heel wat nieuwe namen aan de aftrap.

Hoffenheim eiste op eigen veld het initiatief op, maar aanvankelijk kon het tegen een goed georganiseerd Gent weinig klaarmaken. Halfweg de eerste helft sloeg dat om door een flinke scheut meeval. Owusu kopte een hoekschop tegen het hoofd van Beier, die zo Roef verschalkte, zonder het zelf goed te beseffen (1-0). Vijf minuten later volgde al een tweede domper toen Geiger met een splijtende pass Skov wist vrij te spelen en die wist Roef te verschalken (2-0).

In het derde kwartier boden de Buffalo's alsnog weerwerk met drie kansen in twee minuten. Oog in oog met Bukari toonde doelman Pentke zich de meerdere, Bezus schoot naast en Kleindienst zag een kopbal gestopt. De kloof voor rust verkleinen zat er dus niet in en vlak erna legde Beier de wedstrijd in een definitieve plooi met een harde streep in de linkerhoek (3-0).

Met de inbreng van Kums, Odjidja en Yaremchuk probeerde Gent het roer nog om te gooien, maar het was een andere invaller die nog wat zout in de wonde strooide. Kramaric stond pas twee minuten tussen de lijnen toen hij een voorzet van Beier kon binnen tikken (4-0). Dabbur zag een lob nog op de lat stranden, maar daarna was het beste er wat af bij de thuisploeg.

Gent kon wat meer dreigen en toen Pentke een schot van Kleindienst afweerde, was Fortuna er gevat bij om met een volley de eerredder te scoren (4-1). Een doekje voor het bloeden, want opnieuw moesten de Buffalo's puntenloos huiswaarts. Een Europese campagne om erg snel te vergeten.