• Jonathan David 25'
AS Roma
1
  • Justin Kluivert 29'

In de terugwedstrijd van de 1/16de finales van de UEFA Europa League moesten de Buffalo's een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd ophalen. Depoitre werd nog gespaard tegen Eupen, maar raakte tijdig fit en verscheen aan de aftrap. Bezus versterkte het middenveld en achterin kreeg Castro-Montes de voorkeur op Lustig.

Zelf scoren en een tegendoelpunt vermijden, dat was de bedoeling, maar in minuut één liep het al bijna mis. Het afstandsschot van Kolarov ketste af op de buitenkant van de paal. Het duurde even vooraleer de Buffalo's openingen vonden in de stevige Romeinse defensie, maar halfweg de eerste helft volgde ineens een resem kansen. Schoten van David en Bezus werden nog afgeblokt in de zestien, maar derde keer goed keer dacht David toen hij een scherpe voorzet van Bezus perfect in de linkerhoek duwde (1-0).

De achterstand uit de heenwedstrijd was uitgewist en de euforische supporters schreeuwden om meer, maar op het half uur volgde de ontnuchtering. Mikhitaryan stuurde Kluivert door het centrum en die schoof de gelijkmaker binnen (1-1). Roma had het belangrijke uitdoelpunt te pakken en Gent moest minstens twee keer scoren. Amper twee minuten later klom Gent ei zo na opnieuw op voorsprong, maar David schoot in de draai rakelings naast.

Ondertussen stond Kaminski werkloos toe te kijken, enkel Dzeko kwam enigszins in zijn buurt met een deviatie die naast ging. Na de pauze gooide Gent alles in de strijd, maar Lopez pakte een schot van David en Odjidja mikte over. De Gentse kapitein was erg bedrijvig en was er erg dicht bij met een knappe volley, maar Lopez zag de bal tot zijn opluchting rakelings naast belanden.

Met Chakvetadze, Kvilitaia en Niangbo gooide Thorup al het aanvallend geweld vanop zijn bank in de strijd en Roma had het lastig met de Gentse aanvalsgolven. Chakvetadze schoot naast, maar vooral Odjidja bleef Lopez op de proef stellen. Tot driemaal toe moest de Roma-doelman een schot van Odjidja pakken.

Het mocht allemaal niet baten, de verdiende treffer kwam er niet meer en Roma greep de kwalificatie voor 1/8ste finales. De Buffalo's verlieten onder een staande ovatie het Europese toneel en stapten met een dubbel gevoel van het veld. Fierheid omdat ze twee keer de betere ploeg waren tegen Roma, maar ook ontgoocheling door het gevoel dat er meer in zat. Alleszins kon Gent na liefst veertien wedstrijden terugblikken op een straffe Europese campagne.