Omonoia FC
2
  • Charalampos Charalampous 19'
  • Brandon Barker 75'

Gent opende zijn Europese seizoen met de belangrijke Play-Off wedstrijden voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Jens Petter Hauge, de nieuwste aanwinst, raakte tijdig speelgerechtigd en mocht van Vanhaezebrouck meteen in de basis starten tegen het Cypriotische Omonoia Nicosia. Op links stond Fortuna in de basis en achterin kreeg Hanche-Olsen de voorkeur op Okumu. Bij de bezoekers begon ex-Buffalo Diskerud in de basis, Bezus startte op de bank.

Nicosia kwam vinnig voor de dag en Gent reageerde niet gevat op de eerste waarschuwingen. In de 19de minuut had Charalampous dan ook nog het geluk aan zijn zijde, want zijn afgeweken schot verraste Roef en zorgde zo voor een Cypriotische voorsprong (0-1). De bezoekers timmerden achterin alles vakkundid dicht en Gent vond niet meteen de ideeën om erdoor te geraken. Pas in het slot van de eerste helft vielen de kansen. Volleys van Castro-Montes en Hauge belandden niet binnen het doelkader, maar na een knappe dribbel dwong Hauge doelman Fabiano wel tot een knappe redding.

De Buffalo's begrepen dat ze na rust op dit elan moesten doorgaan en met Odjidja in de ploeg nam de druk toe en volgden ook de kansen. Hong kon een knappe rush van Castro-Montes net niet afmaken, Cuypers kopte op de paal en Odjidja schoot de rebound net naast. De bezoekers kwamen nauwelijks nog onder de druk uit en het leek een kwestie van tijd tot wanneer de gelijkmaker viel. Zowel Cuypers als de ingevallen Depoitre werden voor doel gezet, maar Fabiano hield met geweldige reflexen zijn netten schoon.

Roef had een quasi werkloze tweede helft, maar kon een kwartier voor tijd enkel maar toekijken hoe Barker de bal met een snoeiharde streep in de linkerbovenhoek vlamde (0-2). Hong had de aansluitingstreffer aan de voet, maar stuitte andermaal op de sterk keepende Fabiano. De aandringende Buffalo's dreigden nog enkele keren, maar twee afstandsschoten van Odjidja vlogen net naast. In de blessuretijd zette Fabiano zijn sterke match nog in de verf door een afstandsknal van Hjulsager over te tikken. Het verschil in efficiëntie brak zuur op voor de Buffalo's, die in de terugwedstrijd vol aan de bak moeten om alsnog de kwalificatie te proberen afdwingen.