Thank you Mitro!

Thank you Mitro!

De Servische verdediger Stefan Mitrovic verhuist naar de Franse promovendus RC Strasbourg.

Mitrovic kwam in het seizoen 2015-2016 bij KAA Gent en werd gehuurd van het Duitse SC Freiburg. Hij groeide uit tot een van de leiders van de ploeg en was een van de defensieve steunpilaren tijdens de Europese campagnes in de Champions League en de Europa League. Nog hetzelfde seizoen werd de huur van "Mitro" omgezet naar een definitieve transfer. Mitrovic speelde in totaal 113 wedstrijden voor KAA Gent en scoorde daarin 5 doelpunten en gaf 1 assist. In de voorbije 3 seizoenen speelde hij 22 Europese wedstrijden voor de Buffalo's, 9 bekerwedstrijden en 82 wedstrijden in de Jupiler Pro League (waarvan 14 in Play Off 1). Geplaagd door een enkelblessure kwam hij in het voorbije seizoen slechts tot 23 wedstrijden (19 JPL, 2 Beker van België en 2 in de Europa League).

Mitrovic was geliefd bij de supporters omwille van zijn niet aflatende inzet en strijdersmentaliteit. Hij maakte er ook een mooie gewoonte van om na quasi elke wedstrijd zijn shirt weg te geven aan de fans. Een van Mitro's mooiste momenten was toen hij onze club als kapitein kon vertegenwoordigen op Wembley bij de prachtige kwalificatie tegen Tottenham. Wedstrijden die hij zelf eigenhandig mee had afgedwongen. Hij was immers de man die in de laatste minuten tegen Konyaspor de pass verstuurde waarna Kalifa Coulibaly de goal van de kwalificatie onhoudbaar tegen de netten joeg. 

Stefan werd het voorbije seizoen spijtig genoeg ook geplaagd door een enkelblessure die hem voor langere tijd van het veld hield en waardoor hij ook het WK in Rusland met Servië miste. Zijn succesvolle revalidatie na zijn kijkoperatie verzekert hem nu van een mooie transfer naar de Ligue 1 bij RC Strasbourg.

In naam van de hele club, zijn medespelers en alle supporters wensen we Stefan te bedanken voor zijn inzet voor KAA Gent en wensen we hem veel succes in de Ligue 1. Thank you Mitro!