KAA Gent tekent Jérémy Taravel

KAA Gent tekent Jérémy Taravel

Jérémy Taravel plaatste zonet zijn handtekening onder een overeenkomst voor 2 seizoenen. De 29-jarige Taravel is een centrale verdediger met de Franse nationaliteit die ook als linkerflankverdediger uit de voeten kan. Taravel komt van het Kroatische Dinamo Zagreb waar hij de voorbije 2 seizoenen speelde. De Fransman brengt een pak verdedigende ervaring mee naar de Ghelamco Arena.

Met Dinamo Zagreb veroverde hij de dubbel in 2014-2015 en het Kroatisch kampioenschap in 2015-2016. Hij kwam met Dinamo ook uit in de Champions League en Europa League. 

Voor zijn transfer naar Kroatië kwam Taravel uit voor twee Belgische eersteklassers: hij speelde 3 seizoenen voor Sporting Lokeren en 2 voor SV Zulte Waregem. Met Sporting Lokeren veroverde hij in 2012 ook de Beker van België (ten koste van het door Hein Vanhaezebrouck gecoachte KV Kortrijk). 

Het Belgisch voetbal is dus geen onbekend terrein voor de Fransman. In totaal speelde hij in reeds meer dan 15O wedstrijden in ons land (Jupiler Pro League + Beker van België).