Hein Vanhaezebrouck: "Te duchten tegenstander"

Speeldag 3 - Play-Off 1 - 17-04-2017 om 18:00 u

Op Paasmaandag staat een verplaatsing naar Charleroi op het programma. De Buffalo’s mikken op een eerste zege in het Stade du Pays de Charleroi sinds 2013 (0-1). Na een 4 op 6 hebben ze hun start van Play-Off 1 alvast niet gemist.

Zoals gewoonlijk begon de Gentse oefenmeester zijn persmoment met een overzicht van de blessurelijst.

Brecht Dejaegere sloot deze week terug aan op training, maar trainde heel voorzichtig. Hij zal er normaal gezien bij zijn op maandag. Anderson Esiti en Stefan Mitrovic, allebei last van een contractuur, trainden nog niet mee. Normaliter zijn ze bij de selectie, maar dat is nog geen zekerheid. Kenny Saief (adductoren) sloot ook terug aan bij de groep. Hij heeft enkele trainingen mee kunnen doen. Renato Neto (meniscus) heeft ook delen van de trainingen meegedaan, deze week. Bij hem is het belangrijk dat alles opgebouwd wordt. Hij is alleszins niet in staat om mee te doen maandag. Wanneer hij terug inzetbaar is? Dat valt af te wachten. Het is vooral eerst kijken hoe alles evolueert. Al is het wel positief dat hij nu al op het veld kan staan. Voor de rest blijft het vrij rustig op het blessurefront. Natuurlijk is het afwachten, want de wedstrijd is pas op maandag.”

Balrecuperatie

Door de eventuele afwezigheid van Dejaegere en Esiti slinken de keuzes op het middenveld. Al is dat voor de Gentse oefenmeester geen probleem. “We hebben veel jongens lopen op het middenveld, het meeste op die posities. Zij wachten ook allemaal geduldig op een kans. Indien mogelijk hebben we dus wel spelers lopen die de strijd kunnen aangaan. Het is een feit dat Neto, Dejaegere en Esiti wellicht het beste zijn qua balrecuperatie. Als zij alle drie out zijn, dan wordt er verder gezocht naar oplossingen.“

"Charleroi is een ploeg die je niet mag onderschatten. Onze thuisoverwinning net na Nieuwjaar was slechts de eerste winst in 3 jaar tegen hen. Dat zegt genoeg."

Te duchten tegenstander

De eerste thuiswedstrijd na Nieuwjaar werd gewonnen tegen Charleroi, meteen de eerste keer in 3 seizoenen onder Hein Vanhaezebrouck. Een te duchten tegenstander dus: “Ik ben altijd op mijn hoede voor iedereen. Of het nu een grote of een minder grote ploeg is. Charleroi is dan ook een ploeg die je zeker niet mag onderschatten. Het feit dat we ze na Nieuwjaar een eerste keer hebben kunnen verslaan in lange tijd zegt genoeg. En dat was thuis, nu is het op verplaatsing. Dit wordt zeker en vast een uitdaging, zoals alle resterende wedstrijden trouwens. Op Zulte Waregem bijvoorbeeld is het ook al een tijd geleden dat we gewonnen hebben, al was dat dit seizoen wel bijna het geval (laatste overwinning dateert van in 2011). Maandag krijgen we een nieuwe kans om af te rekenen met Charleroi en ons doel is simpel: drie punten meenemen naar huis. Uiteraard gaat Charleroi ook vol voor winst, dat is evident. Al hoop ik dat het veld er een beetje degelijk bij ligt.”

"Kleine ploegen" 

“Een van mijn spelers zei dat Play-Off 1 zal beslist worden tegen de kleine ploegen. De vraag is dan of er kleine ploegen zijn. Zeker als je ziet hoe dicht iedereen bij mekaar staat. We hebben maar 1 punt voorsprong op Zulte Waregem en 2 op KV Oostende en Charleroi. Als de laatste wint, staan ze al boven ons. Wij moeten gewoon elke wedstrijd alles geven en telkens voor het maximum van de punten gaan. Maar dat is in deze competitie geen evidentie en zeker niet in Charleroi. De laatste onderlinge confrontaties hebben we vaak pech gehad, ook door eigen fouten. Maar op Charleroi en met hun thuisvoordeel wordt het niet gemakkelijk. Ze zijn tevens ook een ploeg met wapens. Er lopen veel kwaliteitsvolle spelers rond. Als team geven ze heel weinig kansen weg en staan ze goed georganiseerd. Kortom, een ploeg die het iedereen moeilijk kan maken.”