Hein Vanhaezebrouck: "KVO altijd moeilijk voor ons"

Speeldag 7 - Jupiler Pro League - 17-09-2017 om 18:00 u

Hein Vanhaezebrouck en Brecht Dejaegere ontvingen deze namiddag de pers op het nieuwe oefencentrum in Oostakker. Ondanks de moeilijke situatie en het geringe puntenaantal in de competitie, gaf de coach een ontspannen indruk. Iets wat hij ook bevestigde in zijn voorbeschouwing:

Blessurenieuws

Stefan Mitrovic zal er in Oostende niet bij zijn. hij blijkt een scheurtje in de mediale band te hebben opgelopen en is wellicht enkele weken out. Beter nieuws was er voor Thomas Matton, Kenny Saief en Thomas Foket: Matton (achillespees) zou volgende week mogen hervatten, terwijl Kenny Saief (pubalgie) ook duidelijke progressie heeft geboekt.

Samuel Kalu (dij) en Brecht Dejaegere (ziek) misten de voorbije week enkele trainingen, maar raken normaal tijdig fit. Birger Verstraete (knie) trainde ondertussen ook al enkele dagen met de groep mee. Ook Franko Andrijasevic komt er stilaan door. Hij werkte deze week alle trainingen af maar heeft door de vele blessures de voorbije weken nog een fysieke achterstand goed te maken. Tot slot sloeg Danijel Milicevic deze week ook een training over door een sluimerende achillespeesblessure.

Over Foket: "Thomas doet veel meer mee dan enkel de loopvormen, hij neemt ook deel aan de positiespelen en partijvormen. Het gaat heel goed"

Tot slot had Vanhaezebrouck heel goed nieuws te melden over Thomas Foket: "Zijn revalidatie verloopt uitstekend. Hij doet veel meer mee dan enkel de loopvormen, hij neemt ondertussen ook deel aan de positiespelen en partijvormen, dus dat gaat heel goed. Thomas heeft woensdag een fysieke test gedaan die, gezien zijn fysieke toestand, uitstekend was. Het is nu wachten op groen licht van de cardiologen om de belasting nog verder teop te drijven. Maar wanneer dat gebeurt, zouden we hem volgens mij wel eens heel snel kunnen terugzien."

Klik hieronder op de foto van Hein en Brecht om te lezen wat ze nog te melden hadden op de persconferentie voor KV Oostende - KAA Gent. 

Lees ook de reactie van voorzitter Ivan De Witte op de huidige situatie van de club en de coach (klik op de foto hieronder)

Ivan De Witte: "Onze doelstellingen liggen op langere termijn"