0
2
  • Yuya Kubo 31'
  • Louis Verstraete 91'

Oostende en Gent treffen mekaar doorgaans ergens bovenin het klassement, maar deze keer was het een vreemd treffen waarbij beide clubs op zoek gingen naar hun eerste zege van het seizoen. Geen Mitrovic bij Gent door een blessure, wel het duo Dussenne - Bronn centraal achterin. Op het middenveld werden Esiti en Milicevic aan elkaar gekoppeld, terwijl voorin Kubo nog eens in de basis mocht starten.

Gano dreigde al in de tweede minuut met een schot voorlangs, maar daarna trok de partij zich in evenwicht en werd het een tactisch aftasten tussen twee trainers die mekaar maar al te goed kennen. Beide doelmannen keken werkloos toe, tot Milic halfweg de eerste helft plots kon koppen en op de paal mikte. Even later was Sylla diezelfde Milic te snel af in de Oostendse zestien, maar hij vond geen medemaat om naar af te leggen.

De snelheid van Sylla bleek een belangrijk wapen, want op het half uur was hij bij een lange bal Lombaerts net te snel af en dwong Vanhamel zo tot een redding, maar de Oostendse doelman kon daarna enkel toekijken hoe Kubo de rebound in het lege doel binnen legde (0-1). Voor de vierde keer in vier wedstrijden kwamen de Buffalo's terug op voorsprong, maar nu was het vooral zaak om die drie punten eindelijk eens vast te houden tot het eindsignaal.

De rust werd zonder kleerscheuren gehaald en ook in de tweede helft werd Gent aanvankelijk weinig in gevaar gebracht. Een vrije trap van Milicevic werd gepakt door Vanhamel, die ook een goeie reflex in huis had om een kopbal van Dejaegere vanonder de lat weg te tikken. Tussendoor moest ook Kalinic aan de bak om een kopbal van Gano te pakken, maar echt gevaarlijk was het niet.

In het slotkwartier voerde de thuisploeg de druk op en de Buffalo's slaagden er niet goed meer in om de bal in eigen rangen te houden. Zowat alle Oostendse aanvalsgolven liepen echter stuk op de goede Gentse organisatie, op een gevaarlijke kopbal na van Gano, maar die ging voorlangs. De massaal meegereisde Gentse supporters telden nagelbijtend af naar het eindsignaal, maar werden in de 91ste minuut uit hun lijden verlost door de ingevallen Louis Verstraete. De Gentse youngster werd door Milicevic perfect op doel afgestuurd en hij rondde het keurig af in de linkerhoek (0-2). Oostende hing in de touwen, terwijl de Gentse bank en het bezoekersvak in dolle vreugde die langverwachte eerste zege van het seizoen vierden.