KAA Gent-supporters mogen wedstrijd in Lyon niet bijwonen

KAA Gent-supporters mogen wedstrijd in Lyon niet bijwonen

Ondertussen werd duidelijk dat onze supporters de wedstrijd in Lyon hoe dan ook niet zullen kunnen bijwonen. Of de Franse overheid een afreisverbod, dan wel een perimeterverbod (rond het stadion) instelt, is nog niet duidelijk.

Die laatste nuance is belangrijk omdat ze een rol kan spelen bij het vergemakkelijken van de annulering van reis- en/of accommodatiekosten. Daarover krijgen we (normaal) later vandaag duidelijkheid van de Franse overheid. Van zodra we een schriftelijk document hebben dat onze supporters kan helpen om hun reis en/of accommodatie te annuleren, plaatsen we dit online.

Het moge duidelijk zijn dat KAA Gent-supporters de wedstrijd Olympique Lyon - KAA Gent niet zullen mogen bijwonen. 

Niet alleen KAA Gent, ook RSC Anderlecht en het Nederlandse FC Groningen verkeren in hetzelfde geval. Terwijl KAA Gent in de Champions League Olympique Lyon partij geeft, spelen Anderlecht en FC Groningen volgende week in de Europa League tegen respectievelijk AS Monaco en Olympique Marseille.

Voor alle voornoemde clubs geldt dat de Franse autoriteiten de terreurdreiging te hoog achten om bezoekende supporters toestemming te verlenen om hun respectievelijke Europese uitwedstrijden bij te wonen.

KAA Gent zal nu intern bekijken hoe we de terugbetaling van de gekocht tickets zo vlot mogelijk kunnen regelen. Daarover later meer nieuws.