"Moeten van niemand schrik hebben"

Speeldag 20 - Jupiler Pro League - 21-12-2017 om 20:30 u

Yves Vanderhaeghe opende zijn persconferentie met het heuglijke nieuws dat Franko Andrijasevic vader is geworden van een flinke zoon, David.  Daarnaast gaf hij mee dat hij ook deze week met 25 spelers en 3 keepers had kunnen trainen. Enkel Raskin ontbrak op enkele trainingen omwille van examens.

Van niemand schrik

Vanderhaeghe toonde hij zich zowel op zijn hoede voor Charleroi, als vol vertrouwen in zijn eigen groep: "Van hun laatste 5 wedstrijden won Charleroi hun 3 verplaatsingen en speelde het thuis 2 maal gelijk. Het lijkt wel of ze gemaakt zijn om op verplaatsing te spelen. Anderzijds zijn wij er terug in geslaagd om onze thuisreputatie in ere te herstellen. We moeten van niemand schrik hebben. Bovendien hadden wij ook onze laatste 3 uitwedstrijden kunnen winnen, maar daar is iets tussengekomen."

Respect voor Mazzu

Tegelijkertijd toonde Vanderhaeghe veel respect voor Charleroi-trainer Mazzu: "De prestaties van Charleroi zijn niet nieuw. Mazzu en zijn club presteren al een aantal seizoenen erg goed. Hij slaagt er goed in om spelers hun individueel talent te laten aanwenden voor de hele ploeg. Hij is dan ook niet voor niets trainer van het jaar." 

"Marcq traint altijd alsof hij start"

Gezien de wedstrijd tegen zijn ex-club kwam ook de situatie van Damien Marcq opnieuw ter sprake: "Dat Damien er vaak niet bij is, komt doordat we slechts weinig (voetbal)Belgen hebben. Door een aantal mindere prestaties dit seizoen is hij naast de basiself gevallen. Op Charleroi kreeg hij een nieuwe kans maar hij speelde er niet meteen zijn gelukkigste wedstrijd. Dan ga je natuurlijk niet direct je basiself dooreen schudden. Maar dat heeft hoegenaamd geen invloed op zijn trainingsarbeid. Damien traint elke keer alsof hij gaat starten."