Vanderhaeghe: "Dubbel opletten voor Waasland-Beveren"

Speeldag 28 - Jupiler Pro League - 24-02-2018 om 20:30 u

Het is duidelijk, Yves Vanderhaeghe is er niet helemaal gerust in:  "We moeten dubbel opletten tegen Waasland-Beveren. Om te beginnen is het voor hen een van de laatste kansen in de strijd voor PO1. Ze zullen dus erg scherp zijn. Daarnaast spelen ze dit seizoen goed voetbal in een heel andere stijl dan we van hen gewoon zijn. En het legt hen geen windeieren want ze zijn de op één na meest scorende ploeg in de Jupiler Pro League."

 

Voor een scenario zoals tegen KV Mechelen vreest Vanderhaeghe niet: "We hebben die match iets langer geanalyseerd dan normaal, maar dat was ook om andere redenen. Met zo'n grote groep is het sowieso niet slecht om regelmatig eens de afspraken omtrent de discipline en het samenwerken in herinnering te brengen. We hebben bepaalde zaken nog eens aangehaald en ik heb deze week én vandaag een attente groep gezien die erg scherp trainde. Moesten we nu al een paar slechte wedstrijden gespeeld hebben, dan zou ik me zorgen maken. Nu niet. Iedereen speelt op een seizoen al eens een mindere match. Bovendien hebben we de situatie nog rechtgezet."

"Of ik ongerust was na de match tegen Mechelen? Neen. Elke ploeg speelt op een seizoen al eens een mindere match."

Simon, Esiti bijna terug, Christiansen quasi klaar

Ook goed nieuws uit de ziekenboeg. Anderson Esiti en Moses Simon trainen terug mee met de groep en hebben de coach gevraagd om bij de beloften wat minuten te kunnen maken: "Goed nieuws inderdaad, alleen vrees ik dat ze op een keihard bevroren veld zullen moeten spelen, wat in het geval van Esiti (heupblessure) toch een risico inhoudt."

Ook Anders Christiansen is terug en behoort (net als tegen KV Mechelen) tot de selectie. Hoewel Vanderhaeghe eerder deze maand nog aangaf dat hij hem liever pas in de play offs zou brengen, behoort hij ook nu weer tot de groep van 22: "Anders is als laatste man afgevallen tegen Mechelen maar hij trainde zo goed dat ik hem terug even dat kleedkamergevoel wou geven. Je ziet dat hij veel honger heeft en daarvoor wil ik hem belonen. We zien nog wel of we hem al voor de play offs zijn kans geven."

"Als de hele kern fit en op niveau is, zal het verdomd moeilijk zijn een selectie te maken."

(Gele) Kaartenlast

Zou de coach Brecht Dejaegere aan de kant durven laten omdat hij 9 gele kaarten heeft en 2 speeldagen schorsing riskeert bij een nieuw geel karton? Vanderhaeghe: "Als we 100% zeker zijn van kwalificatie voor Play Off 1, dan gaan we geen risico meer nemen. Maar dat is allemaal voorbarig. Evengoed moeten we knokken tot laatste seconde van de competitie, dus ik wil daar nu niet op ingaan. Ik zie voorlopig geen reden om hem niet te brengen." 

De grinta van Verstraete 

Ook Birger Verstraete keert terug uit schorsing. Werd zijn grinta gemist tegen KV Mechelen? Vanderhaeghe: "Ik denk het wel een beetje, maar niet alleen dat. Birger kiest goed positie en heeft veel voetballend vermogen. Hij speelt simpel en geeft op het juiste moment de juiste speler de bal. Hij laat anderen beter voetballen. Sowieso ben ik blij dat verschillende spelers terugkeren. Die verscherpte concurrentie is goed voor elke groep. Wanneer ik mijn hele selectie ter beschikking ga hebben, wordt het nog verdomd lastig een selectie te maken."

Ook Verstraete zelf stond de pers te woord. Hij kreeg de vraag of hij achteraf zijn ploegmaats nog had gesproken over de match tegen KV Mechelen en of het gelijkspel een wake-up call was: "Goh, het is niet aan mij om de kleedkamer wakker te schudden. En een wake-up call? Er kan in elk geval geen onderschatting geweest zijn want daarvoor werden we genoeg gewaarschuwd. Je voelde wel dat we niet even scherp waren als bij de match tegen Brugge bijvoorbeeld. Ik denk dat er goeie analyse geweest is na de match." 

Is Birger Verstraete een fan van de play offs: "Ja, eigenlijk wel. Ik vind het in elk geval beter dan een systeem waar de kampioen al in maart bekend is. Dat is misschien niet altijd eerlijk ten opzichte van de ploeg die heel seizoen aan top staat, maar die 10 topmatchen zijn een mooie kans om te tonen wat je in je mars hebt, als ploeg en als speler. Maar op dit moment ben ik vooral bezig met zo hoog mogelijk eindigen met Gent en daar zelf zo veel mogelijk aan bij te dragen."