Vanderhaeghe: "Klaar om ons te tonen"

Speeldag 24 - Jupiler Pro League - 28-01-2018 om 14:30 u

Yves Vanderhaeghe kijkt vol vertrouwen uit naar de confrontatie tegen Club Brugge zondag. Dat de ziekenboeg nog steeds goed gevuld is, deert hem niet: "Ik heb daar als hoofdcoach nog nooit een probleem van gemaakt en ga daar nu ook niet mee beginnen. Je moet roeien met de riemen die je hebt."

Extra muntje

De coach is vast van plan te tonen dat de Buffalo's in play off 1 thuishoren: "We hebben respect voor Club want ze domineren de competitie op een manier die al lang niet meer getoond is. Maar we hebben thuis een hele mooie zegereeks neergezet, daaruit veel vertrouwen geput en we willen die reeks ook verder zetten. Daarom hoop ik dat elke supporter zondag een extra muntje meebrengt zodat de kelen zeker goed gesmeerd zijn. Ik verwacht een helse sfeer want ik heb gemerkt dat de wedstrijd hier enorm leeft."

Copy/paste Antwerpen?

Op de vraag of Vanderhaeghe de wedstrijd tegen Brugge zou aanpakken zoals Antwerp gedaan had, was zijn antwoord kristalhelder: "Neen, zeker niet. Zij hebben het heel goed gedaan, maar wij waren woensdag beter dan hen. Dus wij gaan op onze manier proberen winnen. We moeten onszelf zijn.

Toen werd opgemerkt dat er naar Gent gekeken wordt om de competitie terug nieuw leven in te blazen, antwoordde de coach dat hij die uitdaging met plezier wou aangaan: "Het is ook niet min wat we tot nu toe thuis getoond hebben. Dus ik vind die opmerking terecht. Ik heb met KV Kortrijk thuis regelmatig van Club gewonnen en met Oostende heb ik die lijn doorgetrokken. Het zou fantastisch zijn moest ik er hier een vervolg aan kunnen breien."

In de kopjes van de spelers

Tot slot werd gevraagd of de coach het belang van de wedstrijd aan zijn spelers had moeten uitleggen: "Ik heb de spelers deze morgen gezegd dat dit voor de supporters de match van het jaar is. Met voorbeelden van derbies uit hun landen heb ik het belang van de wedstrijd duidelijk gemaakt. Niet zo evident met 30 spelers van 15 verschillende nationaliteiten (lacht). Maar ik denk wel dat ze had gesnapt hebben."