• Franko Andrijasevic 65'
  • Samuel Kalu 78'
Club Brugge
0

De beste aanval tegen de beste verdediging, welk van de twee zou de overhand halen? Asare raakte tijdig fit voor de clash, Verstraete mocht tegen zijn ex-ploeg opnieuw in de basis beginnen, net als Andrijasevic. In offensief opzicht bracht Vanderhaeghe Yaremchuk én Sylla aan de aftrap.

De volgelopen Ghelamco Arena had er zin in, maar in de beginfase misten veel aanvallende acties de nodige precisie. De eerste grote mogelijkheid was voor Sylla, die zich tussen twee man doorzette, maar dan zijn schot compleet miste. Twee minuten later was hij er opnieuw, maar zijn kopbal in duikvlucht was niet krachtig genoeg.

Vanaken en Clasie probeerden het van buiten de zestien, maar ze besloten respectievelijk naast en over doel. Een bedrijvige Kalu liet zich nog eens opmerken door het Brugse middenveld op een hoopje te dribbelen, maar Sylla deed te weinig met de dieptepass die hij aangereikt kreeg. Een kopbal van Andrijasevic in de handen van Gabulov vormde het laatste wapenfeit van een doelpuntenloze eerste helft.

Na rust toonden de Buffalo's de meeste drang naar voor en iets voorbij het uur werd het daarvoor beloond. Kalu gooide een hoekschop scherp voor doel en Andrijasevic kopte perfect in de rechterhoek binnen (1-0). De bezoekers hadden geen antwoord in huis en Yaremchuk gooide de wedstrijd in een beslissende plooi. Eerst testte hij de vuisten van Gabulov met een snoeihard schot, vlak daarna was hij Denswil te snel af in de zestien, waarna die hem neerhaalde. Gigot legde aan vanop elf meter, Gabulov haalde de bal uit de linkerhoek, maar Kalu was snel gevolgd om de euforie op de tribunes alsnog in gang te schieten (2-0).

Tien minuten voor tijd had Brugge de kans om de spanning terug op te drijven, maar Kalinic weerde een kopbal af en Gigot haalde in de rebound het schot van Dennis van de lijn. Dejaegere was zelfs nog dicht bij de drie-nul, maar na een fraaie kap in de zestien besloot hij over. Verstraete en Kalu kregen dik verdiende applausvervangingen en de Ghelamco Arena vierde uitbundig de negende (!) thuiszege op rij. Gent sprong zo ook over Antwerp naar de vierde plaats in het klassement.