Peter Balette: "We focussen op onszelf"

Peter Balette: "We focussen op onszelf"

Speeldag 21 - Jupiler Pro League - 27-12-2016 om 18:00 u

Voor velen is de kerststronk amper verteerd maar dinsdag om 18 uur wacht  KAA Gent in de Luminus Arena de laatste wedstrijd van 2016. Uit op KRC Genk betwist de Gantoise het 21e duel in de Jupiler Pro League. Daarna is er eindelijk wat tijd voor wat vakantie en een stage in Spanje. Een voorbeschouwing met hulpcoach Peter Balette, die op vraag van onze coach de honneurs waar nam.

Blessures

Het nieuws uit de ziekenboeg was kort en goed. Alle spelers, behalve Thomas Matton, zijn fit, trainden mee en zijn in principe speelklaar.

"Vooruit kijken"

Met zo weinig nieuws over geblesseerden ging het al snel over de bewogen thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht. Zindert deze wedstrijd nog na? Peter Balette was duidelijk.

“Donderdag was een ontgoocheling, absoluut, maar noch de club, de trainers of de spelers hebben er nog veel woorden aan vuil gemaakt. Je voelt dat dat dingen zijn waar je niets meer kan aan veranderen. We hebben - ondanks alles - ook veel positieve dingen op kunnen pikken. Iedereen zag opnieuw die eigenheid die KAA Gent ook de voorbije jaren al getoond heeft. We speelden agressief. De patronen die de coach wil zien, waren er.”

“Hein Vanhaezebrouck heeft bij zijn nabespreking die positieve elementen in ons spel benadrukt. Waarna we ons meteen zeer intensief voorbereid hebben op de wedstrijd tegen KRC Genk. Het enige wat we meenemen uit die wedstrijd is focus. Focus op die goede prestatie. Als we dezelfde gretigheid tonen als tegen RSC Anderlecht, als we hetzelfde voetbal brengen, zelfs met 10, dan moeten wij op Genk een goed resultaat kunnen behalen.”

Peter Maes

Op de morgen van de persconferentie ontsloeg KRC Genk zijn trainer, Peter Maes. Peter Balette was bij KRC Genk nog assistent-coach van Peter Maes.

“We hoorden het nieuws deze morgen net voor de training. Ik was absoluut verrast. Ik vind het persoonlijk spijtig dat Peter morgen niet in de dug-out zit. Of het terecht is of onterecht is, daar laat ik me nu niet over uit. Maar ik vind het jammer, ook voor de persoon die Peter Maes is. 
Niet alleen ik was verrast, iedereen was verbaasd. Maar het verandert onze aanpak niet. De coach heeft het wel kort aangehaald in de bespreking maar we hebben daar niet meer tijd aan besteed. Niemand weet wat het effect zal zijn van dit ontslag op de wedstrijd van morgen. 
Al onze aandacht gaat naar onze eigen spelers, onze eigen ploeg. Wij moeten ons werk doen. We hebben onze voorbereiding op Genk identiek gedaan alsof Peter Maes daar wel nog trainer zou zijn. We laten het extra-sportieve nieuws uit Genk voor wat het is.”

"Geen kerstsfeer"

Het kerstweekend ligt net achter ons, de vakantie nadert, maar volgens Peter Balette was daar bij de spelers weinig van te merken.

“Ik twijfel er niet aan dat iedere speler van iedere ploeg, en zeker zij die Europese wedstrijden hebben afgewerkt, ernaar snakt om “Prettig Nieuwjaar” te kunnen wensen en op vakantie te vertrekken. Evenzeer ben ik er 100% van overtuigd dat onze spelers zichzelf een mooi nieuwjaarscadeau willen schenken. Met de wedstrijd op Genk hebben ze dat in eigen hand.”

“Hein Vanhaezebrouck en ik hebben vandaag op de laatste training veel gretigheid gezien. Dit was geen voldane bende met een vol buikje. Hier heerst er geen kerststemming. Later, na de wedstrijd, waarschijnlijk wel, maar nu niet. Nu is er honger. Ik voel dat, ik zie dat, de lichaamstaal toont dat. Ik hoor ze opmerken dat ze “ervoor zullen gaan”. Dit zegt allemaal één ding: de spelers denken nog niet aan vakantie. Ze weten perfect wat een goed resultaat op Genk voor ons klassement betekenen kan.”

Foto: Belga Image