Jupiler Pro League - Speeldag 11

Zaterdag 21-10-2017 - 20:30

KV Kortrijk KV Kortrijk 1 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Als er één ploeg verdiende te winnen, dan was het Gent"

Yves Vanderhaeghe

Kersverse coach Yves Vanderhaeghe keerde terug naar het stadion waar hij zijn eerste stappen als coach zette. In het Guldensporenstadion zag hij meer strijders dan voetballers op het veld. “Het was een hard bevochten duel tussen twee ploegen die een opmars in het klassement voor ogen hebben.”

De bal, die was quasi exclusieve eigendom van de Buffalo’s, “Ik heb een Gent gezien dat redelijk dominant was. Kortrijk heeft de bal aan ons gegeven, maar daardoor werden we wel soms arrogant en trapten we bijna in hun val. Uiteindelijk hadden we genoeg kansen om te winnen. Daarom is het jammer dat we de punten hier moeten delen, ook al was het een mooie goal van Kage. Zeker omdat we buiten die fase niet veel hebben weggegeven.” Ook na de gelijkmaker kreeg Gent de mogelijkheid om met een driepunter naar huis te gaan, maar de bal ging niet meer voorbij de Kortrijkse goalie. “We waren gewoon niet koelbloedig genoeg en over heel de match te weinig in de zone van de waarheid. De jongens zijn ontgoocheld omdat ze voelen dat er meer in zat. Als er één ploeg verdiende te winnen, was het Gent.”

Tijd om snel vooruit te kijken en dat deed de coach ook. “We moeten nu vooral hard verder werken om ons op te werken in het klassement”. Dinsdag komt Eupen al op bezoek. “De 4 op 6 die we nu haalden, is motiverend. Thuis tegen Eupen moeten we winnen en dan kunnen we spreken van een goede start.” (RG)

"Ontgoocheld door het eindresultaat"

Moses Simon

Vorige week lag Moses Simon aan de basis van de twee Gentse doelpunt, nu knalde hij er zelf een tegen de netten. Al had hij liever de drie punten mee naar huis genomen.
“Dat ik scoorde maakt me weinig uit. Het openingsdoelpunt is altijd belangrijk, dat wel, maar toch ben ik ontgoocheld door het eindresultaat, nadat we alles hebben gegeven. We begonnen vrij goed aan de wedstrijd en domineerden de partij. Het was zeker niet gemakkelijk want Kortrijk zette een goed blok. Toch hadden we de kansen om de match te winnen en dan is het heel spijtig dat dat niet gebeurde. Wat er fout ging bij de gelijkmaker? Er werd weinig druk gezet op Chevalier, de speler die de pass gaf, maar het was ook wel heel mooi afgewerkt van Kagé.”

Veel rust hebben de Buffalo’s niet. Komende dinsdag volgt de midweekwedstrijd tegen Eupen en op vrijdag de verplaatsing naar Charleroi: “Dat zal niet gemakkelijk zijn. Vandaag had de wedstrijd moeten zijn waar we moesten bevestigen. Na een 4 op 6 is het de bedoeling om dat te doen tegen Eupen. De wedstrijd tegen Charleroi? Daar denken we nog niet aan. Eerst Eupen.” (TS)

"Frustrerend, want er zat meer in"

Samuel Gigot

Samuel Gigot was niet de enige die vandaag tegen zijn ex-ploeg aantrad: “Een speciaal gevoel.”, aldus Gigot na afloop van de match. “Alleen spijtig dat we hier niet winnen, zeker omdat het volledig verdiend was geweest. Aan wat het lag? Gebrek aan efficiëntie.”

“Ook al pak je hier een punt, toch blijf je met een ontgoocheld gevoel achter. Er is nog niks verloren, alleen blijft het frustrerend. Want er zat meer in.” Over het tegendoelpunt: “Chevalier en Kagé, we weten wat ze kunnen en dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Kortrijk sprong ook heel efficiënt om met hun kansen. Wat niet wil zeggen dat ik iets wil afdoen van het feit hoe mooi hun doelpunt wel was.” (TS)

"Niet evident om dat blok van Kortrijk te doorbreken"

Danijel Milicevic

Ook Danijel Milicevic betreurde het puntenverlies: “Klopt, we waren vandaag niet efficiënt genoeg om het af te maken. Het was het belangrijkste om op voorsprong te komen en dat lukte ook. Maar dan krijgen we een vermijdbaar doelpunt tegen, hun enige goeie kans. Het was toch wel een dominante wedstrijd van onze kant, maar Kortrijk stond heel defensief te spelen.”

En of dat Gent dominant was. De mannen van Vanderhaeghe hadden maar liefst 74 procent balbezit. “We wisten hoe Kortrijk ging spelen, als een goed blok. Maar het is niet evident om dat te doorbreken. Dat lukte dan toch via Simon. En dan was het een kwestie van onze concentratie te behouden. In de eerste helft hadden we kansen om te scoren, in de tweede helft twee om het af te maken, via Sylla en mezelf. Binnen drie dagen krijgen we opnieuw een kans, tegen een sterk Eupen wel. Dat zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. We zijn op onze hoede.” (TS)