KV Mechelen
2
  • Clément Tainmont 2'
  • Mats Rits 19'

Yves Vanderhaeghe moest het op het middenveld zonder de geelgeschorste Verstraete en de nog niet fitte Esiti stellen. Tijdens de opwarming zag hij ook Asare uitvallen, waardoor Machado moest depanneren op de linksachter. Voorin koos hij voor Janga en Yaremchuk. Bij de bezoekers stond ex-Buffalo Tim Matthys aan de aftrap.

Mechelen bevond zich in een felle degradatiestrijd met Eupen en kwam dan ook met het mes tussen de tanden aan de aftrap. De bezoekers schoten heel alert uit de startblokken en verrasten na amper twee minuten met een snelle rush van Rits over de rechterflank, waarna Tainmont de vroege voorsprong binnen duwde (0-1). Gent probeerde te reageren, maar veel meer dan een afgeweken schot van Gigot in het zijnet kwam er niet uit.

Na 19 minuten kon Mechelen nog eens uitbreken via de meegekomen Cobbaut, Kalinic kon zijn schot nog keren, maar Rits mikte de rebound perfect in het hoekje (0-2). Met een dubbele voorsprong op zak hielden de bezoekers het achterin goed gesloten en bij Gent was er te weinig tempo en creativiteit om het open te breken. Na rust werd het een heel ander verhaal, onder meer door de inbreng van Chakvetadze. Na drie minuten had de Georgiër al een bal tussen de palen gemikt.

Gent ging door en de aansluitingstreffer bleef niet lang uit: Janga kopte een puntgave voorzet van Kalu over Coosemans binnen (1-2). Mechelen was nu helemaal de pedalen kwijt en werd door de Buffalo's tegen het eigen doel geduwd. Coosemans pakte een schot van Kalu, Yaremchuk kwam centimeters te kort om een voorzet van Kubo binnen te duwen. Het was slechts uitstel van executie, want twintig minuten voor tijd kopte Yaremchuk een voorzet van Gigot over Coosemans in de rechterhoek binnen (2-2).

Nauwelijks twee minuten later gingen de bezoekers ei zo na helemaal kopje onder. Een scherpe counter bracht Chakvetadze oog in oog met Coosemans, maar die wist het schot van de Georgiër nog te keren. In dezelfde minuut knalde Kalu snoeihard over doel. Mechelen kroop nog eenmaal onder de druk vandaan, maar Cocalic kopte van dichtbij over. In de blessuretijd zette Yaremchuk de Ghelamco Arena alsnog in vuur en vlam door de bal in twee tijden voorbij Coosemans te werken, maar hij stond net buitenspel en zag de winnende treffer dus afgekeurd.

Het bleef dus bij een puntendeling, nadat elk van beide ploegen één helft voor zijn rekening nam. Gent miste wel de kans om de derde plaats in het klassement over te nemen, maar sloop toch een puntje dichter bij Anderlecht.