Jupiler Pro League - Speeldag 4

Zondag 20-08-2017 - 20:00

R Excel Mouscron R Excel Mouscron 3 - 2 KAA Gent KAA Gent
"De uitsluiting was een onterechte beslissing, laat dat duideiljk zijn"

Hein Vanhaezebrouck

Twee heerlijke doelpunten kregen we voor rust te zien. Jubilaris Brecht Dejaegere en nieuwkomer Mamadou Sylla waren verantwoordelijk voor al dat moois. Het publiek zong en danste, het leek een gezellige zomeravond te worden aan Le Canonnier. Tot de man in het zwart daar kentering in bracht door een zuivere tackle op de bal van Samuel Gigot met rood te bestraffen. Het maakte dat Hein Vanhaezebrouck een van zijn kortste persconferenties ooit gaf.

“Uiteraard overheerst op dit moment de ontgoocheling. We spelen nochtans een heel goede eerste helft, ook al waren de eerste tien minuten niet top. Er was veel beweging vooraan, wat resulteerde in twee mooie doelpunten. Eigenlijk moesten we de rust ingaan met een 0-3-voorsprong als je de kans voor Kubo meerekent en vooral met 11 tegen 11.” Waar was die videoref als je hem nodig hebt? Hein kookte vanbinnen. “De uitsluiting was een onterechte beslissing, laat dat duidelijk zijn. Ik heb de beelden teruggezien, voor mij was het zelfs geen gele kaart waard.”

Met tien tegen elf had Gent het niet onder de markt tegen een gretig Moeskroen. “Door de uitsluiting moest ik de pionnetjes herzetten en Damien Marcq noodgedwongen achteraan posteren. Het was allemaal niet ideaal en we moeten nu terug het geluk aan onze zijde krijgen.

De coach was zichtbaar ontgoocheld maar wou de bus niet opstappen vooraleer hij de tegenstander complimenteerde. “Alle respect voor Moeskroen, dat met een 9 op 12 kan terugkijken op een fantastische start. Ze zijn veel beter dan vorig seizoen.” En weg was hij, de bus op richting Gent. Volgende zondag komt Anderlecht op bezoek. (RG)

"Nagelaten om score uit te diepen"

Brecht Dejaegere

Het openingsdoelpunt werd gescoord door Brecht Dejaegere. En dat op zijn 150ste wedstrijd voor de Buffalo’s, al eindigde die in mineur. Een frustrerende avond, zo vond ook Dejaegere.
“We hadden hier gewoon moeten winnen. In de eerste helft hadden we meerdere kansen om onze score uit te diepen maar dat lieten we na. Onze eerste helft vond ik zeker niet slecht, de tweede was niet goed genoeg. We wisten dat het moeilijk zou worden na die rode kaart.” Ook volgens Dejaegere een strenge straf: “Mij leek het zuiver bal. Oké, hij gaat er energiek in, maar een rode kaart leek me overdreven.”

“Ik heb er geen verklaring voor. Ik probeer mijn verantwoordelijkheid te nemen, maar zonder succes. Hoe we hieruit komen? Door hard te werken. Momenteel is het ook een kwestie van efficiëntie. Het moet op alle vlakken beter.” (TS)

"Mijn eerste goal scoren en verliezen, zeer zuur."

Mamadou Sylla

Mamadou Sylla maakte zijn eerste doelpunt in Gentse loondienst. Daarbovenop gaf hij ook nog de assist voor het doelpunt van Dejaegere. Toch was hij achteraf ongelukkig. "Het is dubbel. Ik vind het fantastisch om mijn eerste goal voor de club te maken maar tegelijkertijd is dat nu niet waar ik aan denk.”, zuchtte Sylla.
Over de wedstrijd: “De eerste helft domineerden we en creëerden we enkele hele goeie kansen. We konden 0-3, 0-4 voorstaan. Dan gaan we de rust in met 0-2, maar met een rode kaart in ons nadeel. Volgens mij geen terechte rode kaart trouwens, want Gigot raakt eerst de bal. Geel was beter geweest. Het heeft in ieder geval de wedstrijd beslist. Dat mag toch niet het niveau van de Belgische arbitrage zijn? Of ik iets tegen Gigot gezegd heb? Nee, want hij was aangedaan. Hij zat in een hoekje in de kleedkamer. Maar de beelden zullen ook wel aantonen dat het geen rode kaart was. Onze tweede helft was veel minder, mede door die kaart.” (TS)

"We moeten blijven vechten, zeker in deze moeilijke periode"

Nana Asare

Kapitein Nana Asare kwam zo’n 20 minuten voor tijd in voor Mamadou Sylla en was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld door de comeback van Moeskroen: “Bij mijn weten is er geen paniek in het team, maar het is moeilijk om echt een reden te geven voor de mindere vorm.”
Over de strafschop: “Jammer ziet Lovre na zijn save de bal niet direct en kan hij hem niet meer stoppen, maar we moesten inderdaad met meer gevolgd zijn, dat klopt. Je wint en verliest als team, maar het moet beter volgende week. Het seizoen is nog lang. Deze nederlaag moeten we achter ons laten en focussen op zondag.”
De volgende wedstrijd is thuis tegen kampioen RSC Anderlecht: “Tegen Anderlecht is het altijd moeilijk. Maar dat is misschien wel het goede moment om enkele zaken recht te zetten. We moeten blijven vechten, ook in deze moeilijke periode.”, eindigde Asare ontgoocheld. (TS)