Jupiler Pro League - Speeldag 5

Zondag 27-08-2017 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 0 - 0 RSC Anderlecht RSC Anderlecht

In de aanloop naar de topper tegen Anderlecht zag Vanhaezebrouck zijn reeds geplaagde kern verder uitgedund door blessures van Lovre Kalinic, Samuel Kalu en Birger Verstraete. Yannick Thoelen kreeg dus terug een kans tussen de palen en voorin werd Sylla geflankeerd door Simon en Milicevic. Bij Anderlecht stonden ex-Buffalo's Matz Sels en Sven Kums in de basis.

Gent toonde van bij de aftrap dat het met één punt uit vier wedstrijden te karig beloond werd. Simon kreeg al snel een grote kopbalkans, maar Sels en de paal stonden een vroege voorsprong in de weg. De rebound had ook beter verdiend, maar belandde voorlangs. Anderlecht kroop in zijn egelstelling en Gent duwde door. Gigot kopte een vrije trap over doel en een afgeweken schot van Sylla leverde Sels weinig problemen op. 

De beste kans was voor Marcq, die een strak schot naar de linkerhoek mikte, maar Sels tikte de bal er met een ultieme reflex nog uit. Een schot van Asare vloog over doel en kort voor rust tekende Chipciu voor het enige gevaar van de bezoekers, al had Thoelen geen enkel probleem met de lage schuiver.

Ook na de pauze bleef Anderlecht massaal terugplooien en de Buffalo's vonden nog maar weinig openingen. Een volley van Machado vloog ver naast en ook Sylla schoot een wenkende kans over en naast. Waar de bezoekers in het eerste uur geen deftige kans bijeengevoetbald kregen, lukte het in het laatste half uur toch enkele keren om een snelle tegenaanval te lanceren. Bij een daarvan probeerde Onyekuru de bal in de verste hoek te krullen, maar Thoelen redde uitstekend. 

Anderlecht kende een betere periode en Thoelen blokte een schot van Chipciu, waarna Asare de meubelen redde op de rebound van Hanni. In het slotkwartier nam Gent terug het heft in handen, maar na een knappe dribbel zag de ingevallen Kubo zijn schot via Kara naast gaan. Het bleef wel opletten voor tegenprikken, maar Thoelen liet zich niet verschalken door een schot van Bruno.

In de blessuretijd was de laatste mogelijkheid nog voor de ingevallen Yaremchuk, die zijn debuut maakte bij de Buffalo's. Hij haalde uit in de draai, maar ook hij stuitte op het onverzettelijke blok achterin. Het werd dus een puntje voor elk, iets waar beide ploegen weinig mee opschoten in het klassement.