Jupiler Pro League - Speeldag 8

Zondag 24-09-2017 - 14:30

KAA Gent KAA Gent 0 - 1 SV Zulte-Waregem SV Zulte-Waregem

Francky Dury / Hein Vanhaezebrouck

"Enkel door hard te werken kunnen we ons vertrouwen terugkrijgen"

Samuel Gigot

De Buffalo’s zochten naar hun eerste thuisoverwinning van dit seizoen maar door een vroeg tegendoelpunt van Saponjic blijft Gent achter met 2 op 12 in eigen huis. “Het was een beetje hetzelfde verhaal als tegen Antwerp met een foutje in de verdediging”, begon Gigot. “Alweer een moeilijke thuismatch met een ontgoochelend resultaat.”

De Fransman zelf sloeg mea culpa: “Ja, het was mijn fout. Saponjic zette veel druk en ik wou de bal richting Dussenne geven, maar mijn pass was te kort. Noë probeerde de bal nog te ontzetten maar door wat geharrewar kreeg Saponjic de bal in de voeten. Weer heel jammer dat zoiets gebeurt, al was het op dat moment nog niet verloren. We hadden nog genoeg tijd om de situatie recht te zetten. Maar tot nu toe is scoren in een thuismatch dit seizoen een moeilijkheid geweest. Maar goed, we zijn een team dus het is niet de bedoeling om op onze aanval te schieten.”

“We snappen de verontwaardiging en de ontgoocheling van de supporters. Ze verwachten beter van een ploeg zoals KAA Gent. Dus als er mindere resultaten komen, is het logisch dat op deze manier gereageerd wordt. Wij zullen er alvast alles aan doen om de ploeg terug op het goede pad te krijgen, te beginnen met de topper van volgende week zondag.”

En wat voor een… Een aartsmoeilijke verplaatsing naar Club Brugge. “Vanaf morgen starten we met ongelooflijk hard te werken naar die wedstrijd. Enkel hierdoor kunnen we ons vertrouwen terugkrijgen.” eindigde Gigot. (TS)

Reacties Birger Verstraete en Nana Asare

"Heel het team staat achter hem"

Nana Asare

A leader by example, zo kan je Nana Asare wel omschrijven. De kapitein speelde een dijk van een match en vuurde zijn troepen aan zoals de beste generaal. Een pluim van de coach was zijn deel: ‘Ik heb heel veel respect voor Nana’.

Ondanks zijn eigen sterke prestatie kon hij moeilijk tevreden zijn na zo’n match. “We hebben ons gebruikelijke spel niet op de mat kunnen leggen en hebben Zulte het gevoel gegeven dat ze hier iets konden rapen, de goede bedoelingen ten spijt.” Hein zei het minuten ervoor al op zijn persconferentie: ‘Nog nooit heb ik mijn eigen ploeg met zo veel twijfel en zo weinig durf zien spelen, zelfs met Kortrijk toonden we altijd lef en durfden we vooruit voetballen’. Zijn verlengstuk op het veld kon de coach alleen maar bijtreden: “Het wordt tijd dat we allemaal opstaan en het voetbal demonstreren waarmee Gent groot is geworden”.

Na het laatste fluitsignaal sprak de Ghanees dan ook de groep toe. “Things have got to change. Het geloof in eigen kunnen moet terug en dan komt het wel goed. Dat meen ik, I’m a believer”, toonde hij zich optimistisch. “Gent komt hier wel uit.”

Die remonte komt er mét Hein Vanhaezebrouk aan het roer, als het van de aanvoerder afhangt. “Ik spreek de coach tegen indien hij zou twijfelen aan het feit of hij wel de juiste man is om ons terug op de rails te krijgen. Heel het team staat achter hem”, klonk het oprecht. “Hij zal dat gezegd hebben in het heetst van de strijd. Op het oefenterrein voelen we geen enkele twijfel bij hem. Nog steeds pusht hij ons om het beste uit onszelf te halen. Hij wilt het beste voor ons. Samen komen we hier wel uit.” (RG)

"Zowel ik als het hele team kunnen veel beter dan wat we vandaag hebben laten zien"

Anderson Esiti

Esiti werd al vaak bejubeld: een beest, een krachtpatser die Gent soms in zijn eentje rechthield. Vandaag liep het echter wat stroever en een deel van het publiek liet dat blijken. “Normaal krijg ik van de supporters veel liefde en steun, dus hun reactie verraste me wel. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik dit meemaak. Misschien was ik gewoon de zondebok omdat we niet op ons best waren vandaag, want ik kan niet geloven dat de fans na één wedstrijd al het goede van de voorbije maanden vergeten zijn. Los daarvan mogen zij meer van mij verwachten” De Nigeriaan kon het voorval dus wel plaatsen en weet de Buffalosupporters naar waarde te schatten. “We hebben ‘loving fans’ die ons altijd steunen, ook tijdens de moeilijke momenten.”

Waar het Gentse publiek zeker mag van zijn, is dat de recuperator er alles aan doet om alsmaar beter te worden. “Ik ben nog een jonge speler die steeds vooruitgang wil boeken. Na elke match vraag ik in mijn omgeving wat er beter kon. Oké, mijn aanvalsspel vandaag was niet om over naar huis te schrijven, maar… (aarzelt) Laten we het er op houden dat het vandaag niet simpel was om aanspeelpunten te vinden. Door die snelle achterstand kon Waregem ook achteruit leunen en de boel gesloten houden.” Die vroege goal was er eentje met een geschenkverpakking rond. Laten we hopen dat die verpakking op en naast het veld op is na vandaag. ”De coach kan weinig verweten worden, zowel ik als het hele team kunnen veel beter dan wat we vandaag hebben laten zien.”

In het verleden gaf de Esiti al aan hoe belangrijk coach Hein Vanhaezebrouck was voor zijn persoonlijke ontwikkeling en dat is nog steeds het geval. “We hebben een van de beste coaches van Europa. Wat hij de club al gegeven heeft… Ja, nu gaat het wat minder, maar dat is voetbal. Twijfel bij de coach? ‘No man’, zo’n zelfzeker individu. Hij is iemand met een grote persoonlijkheid en bovendien een man van zijn woord. Ik zou graag met hem blijven verder werken.” (RG)