0
2
  • Yuya Kubo 24'
  • Kalifa Coulibaly 93'

Gent was na vier speeldagen nog ongeslagen in Play-Off 1, maar trok met een stevig vertimmerd elftal naar het Regenboogstadion. Esiti was geelgeschorst en Neto was nog niet wedstrijdfit, waardoor Dejaegere en Milicevic het centrale duo vormden op het middenveld, terwijl Foket de rechterflank voor zijn rekening nam. Ook achterin was het puzzelen geblazen, want Asare had last aan de knie. Bovendien besliste Mitrovic, eerst nog aangekondigd in de basiself, dat hij nog niet voldoende hersteld was om te kunnen starten. Troost-Ekong nam zijn plaats in.

Ondanks de vele wijzigingen in het elftal begonnen de Buffalo's zeer scherp aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam in de beginfase nauwelijks aan de bal en het eerste gevaar bleef dan ook niet lang uit. Troost-Ekong kopte een hoekschop in de handen van Steppe, een vluchtschot van Dejaegere en een kopbal van Coulibaly vlogen over. Halfweg de eerste helft gooide Foket de bal ineens voor doel, Kubo kwam uitstekend ingelopen en duwde met de borst binnen (0-1), al zijn achtste treffer in twaalf wedstrijden.

Zulte Waregem had niet meteen een reactie in huis en Gent kreeg mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar liet dat na. Simon kon een snelle uitbraak niet succesvol afronden, hij plaatste de bal in de handen van Steppe. Ook Milicevic kreeg een opgelegde kans op aangeven van Coulibaly, maar vrijstaand voor doel miste hij zijn kopbal compleet.

Fracky Dury besefte dat anders moest in de tweede helft en hij bracht Meité en Gueye tussen de lijnen. De thuisploeg toonde meteen een heel ander gelaat. Na een eerste helft zonder dreiging kwam Zulte Waregem dan toch opzetten. Een mislukte voorzet van Madu viel zelfs verrassend op de bovenkant van de lat. Een nieuwe waarschuwing kwam er toen Leye een voorzet binnen kopte, maar hij stond duidelijk in buitenspelpositie.

Zulte Waregem speelde een stuk hoger, maar daardoor lag er ook veel ruimte voor de Buffalo's. Milicevic kreeg kort opeen twee mooie schietkansen, maar kraakte telkens zijn schot. Kubo verraste Steppe bijna met een listig plaatsballetje, maar de doelman tikte de bal nog net uit de linkerhoek.

De thuisploeg gooide heel wat gevaarlijke voorzetten voor doel, maar Gent gaf geen krimp. Bij een verdedigende actie schoot Dejaegere wel bijna in eigen doel, maar Kalinic voorkwam dat met een puike reflex. Ook een volley van Leye en een kopbal van Lerager belandden nog binnen het doelkader, maar recht op Kalinic. Ook Gent bleef gevaarlijk, maar Steppe werkte een kopbal van Kubo nog in hoekschop. De ingevallen Matton reikte Coulibaly twee goede kansen aan, maar de eerste kopte hij op Steppe en de tweede devieerde hij voorlangs.

In de blessuretijd kreeg Leye nog de beste kans voor de thuisploeg, maar hij mikte zijn schot te hoog. Aan de overzijde troefde Coulibaly Meité af, omspeelde vervolgens Steppe en legde in het lege doel binnen (0-2). De derde zege in Play-Off 1 leverde Gent een fraai rapport op met 11 op 15. In het klassement verstevigde Gent bovendien zijn tweede plaats.