Play-Off 1 - Speeldag 9

Zondag 13-05-2018 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 1 - 0 RSC Anderlecht RSC Anderlecht

Hein Vanhaezebrouck / Yves Vanderhaeghe

Moses Simon

"Het was nu of nooit om de rug te rechten"

Nana Asare

Feest, niet enkel op de Korenmarkt maar ook in de Ghelamco Arena. Al dansend en zingend wuifden de supporters hun spelers uit. Kapitein Nana Asare zag het met plezier gebeuren. “Ons doel was om ons legioen een feestelijk seizoenseinde te bezorgen”. Opzet geslaagd.

De prestatie was niet te vergelijken met die van de voorbije matchen, de Buffalo’s stónden er. “Iedereen zag dit als het moment van de waarheid. Dat Europees ticket is een múst, het was nu of nooit om de rug te rechten. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en iedereen had iets van: ‘We’ll go for it’! De fans verdienden ook een mooie laatste thuismatch na al hun steun dit seizoen.”

En zo werd het ook een blij weerzien met ex-Gentcoach Hein Vanhaezebrouck. “Dat was natuurlijk speciaal. Jongens als Simon en mij kennen hem door en door en weten hoe hij speelt en werkt. De anderen hebben we een peptalk gegeven en blijkbaar heeft het gewerkt”, lachte de Ghanees. “Van zijn team winnen doet wel deugd”.

Zondag volgt de finish, op bezoek bij kersvers landskampioen Club Brugge. “Die zullen er met hun supporters een hoogtepunt van willen maken, maar wij moeten gewoon ons ding doen.” (RG)

Samuel Gigot

Andy Esiti

"Er is veel mogelijk als we voor elkaar vechten"

Franko Andrijasevic

“Een deugddoende overwinning”, zo omschreef Franko Andrijasevic de puike prestatie van onze Buffalo’s. “Zeker na onze mindere reeks. ik ben trots want ik heb vandaag ongelooflijk veel grinta gezien. Dit toont aan dat er heel veel mogelijk is, als we maar voor elkaar vechten.”

Andrijasevic kijkt al uit naar de match tegen de kampioen Club Brugge. “Misschien dat Club Brugge iets meer bevrijd zal spelen doordat ze de titel hebben binnengehaald. Maar het zal sowieso een interessante match worden. We gaan naar daar om Europees voetbal veilig te stellen. Dat was de motivatie vandaag en dat zal volgende week ook zo zijn. Ik ben er alleszins van overtuigd dat het kan lukken, zeker na onze prestatie hier.”

Tot slot had de Kroaat nog een woordje voor de supporters: “We wilden vooral tonen dat we geen opgevers zijn na onze resultaten van de laatste weken. Dit was een oververdiende overwinning, eentje voor onze supporters. Ze hebben ons gesteund vanaf het begin dus deze overwinning is mede dankzij hen.” (TS)

Aboubakary Koita