Next Match: Cercle Brugge - KAA Gent

Next Match: Cercle Brugge - KAA Gent

De laatste race in de reguliere competitie is ingezet. De interlandbreak zit erop, onze negen internationals zijn terug  en Cercle Brugge - KAA Gent staat voor de deur. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, belooft het spannend te worden. Hein Vanhaezebrouck en Julien De Sart waren duidelijk: "We gaan vol voor de Champions' Play-offs, maar makkelijk wordt het niet." Daarnaast spraken we nog met Laurent Depoitre over zijn contractverlenging.

"Ik geloof niet dat we dit weekend al zullen weten wie de laatste twee ploegen in PO1 worden. Het kan evengoed pas volgende week bekend zijn. Het enige dat zeker is, is dat niets zeker is. Het worden twee moeilijke matchen. Zowel voor ons, voor Anderlecht als voor Antwerp." - Hein Vanhaezebrouck 

PERSCONFERENTIE - HEIN VANHAEZEBROUCK

DE BELANGRIJKSTE MATCH TOT NOG TOE

Julien De Sart breng je niet gemakkelijk van de wijs. Een uitmatch op Cercle lijkt misschien makkelijker dan één tegen Club Brugge of Anderlecht, maar niets is minder waar. "Zondag trekken we naar Cercle Brugge. Het wordt voor ons de belangrijkste en misschien wel de moeilijkste match tot nog toe in 2022. Wie er Play-Off 1 haalt, wordt beslist in de komende twee wedstrijden. We behaalden al zeven overwinningen op rij. Nu moeten er daar nog twee bijkomen."

Alexis De Sart, broer van, speelt met OHL tegen zowel KAA Gent als Antwerp. Hij kan een scherprechter worden. Julien: "Klopt, ik probeer hem dan ook al twee weken te beïnvloeden. Hij moet dit weekend à fond gaan en het volgende zondag dan rustig aan doen als hij met OHL naar hier komt (lacht)." Maar een De Sart blijft een De Sart, toch? "Zeker, hij gaat geen cadeautjes uitdelen. Hij zal vol voor de drie punten gaan, maar wij ook. Wees daar maar zeker van."

LOLO NOG TWEE JAAR IN DE PUNT

In de interlandweek bereikte ons heel fijn nieuws. Laurent Depoitre verlengt zijn contract voor twee jaar. "Ik ben heel blij dat ik nog twee jaar langer aan Gent verbonden blijf', reageert hij. "Misschien beëindig ik mijn carrière hier wel, maar eerst wil ik nog twee jaar alles geven voor de club en er samen een mooi verhaal schrijven." Dat verhaal kent al enkele mooie hoofdstukken. "Klopt, ik beleefde hier de mooiste momenten in mijn carrière en het feit dat het nog niet uitgeschreven is maakt het alleen maar mooier." Nog twee jaar Lolo op de Gentse grasmat, dat kan niet anders dan een love story worden.

PRE MATCH FACTS

 • KAA Gent won zeventien van de laatste 24 Jupiler Pro League-ontmoetingen met Cercle Brugge (G3, V4), evenveel als van de 48 voorgaande onderlinge duels met de Vereniging (G19, V12).
   

 • Cercle Brugge won elk van de laatste twee thuisduels met KAA Gent in de Jupiler Pro League en kan voor het eerst sinds 1997-2004 drie keer op rij winnen van de Buffalo's in het Jan Breydelstadion (toen ook 3).
   

 • Cercle Brugge won zes van de laatste acht thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League (G1, V1), nadat zes van de eerste acht thuismatchen nog werden verloren (G2). 
   

 • KAA Gent won de laatste vier uitwedstrijden in de Jupiler Pro League en kreeg in de laatste drie uitmatchen geen doelpunten tegen; sinds Opta deze data verzamelt (1959/60) behaalden de Buffalo's nog nooit vier keer op rij een clean sheet op verplaatsing.
   

 • Cercle Brugge scoorde dit kalenderjaar meer doelpunten uit standaardsituaties dan iedere andere ploeg (11), terwijl slechts drie ploegen (KV Oostende 4, RFC Seraing 4, KAS Eupen 5) minder vaak uit open spel tot scoren kwamen dan Cercle Brugge (7 keer).
   

 • KAA Gent maakte elk van de laatste vijftien treffers in de Jupiler Pro League uit open spel, de langste reeks voor de Buffalo's sinds Opta deze data verzamelt (2014/15), terwijl de laatste dertien doelpunten die Cercle Brugge in 1A moest incasseren ook uit open spel kwamen.
   

 • Verdedigers van Cercle Brugge kwamen dit Jupiler Pro League-seizoen vaker tot scoren dan de verdedigers van iedere andere ploeg in de competitie (11 keer), al is KAA Gent de enige ploeg die deze jaargang nog geen enkele goal incasseerde via een verdediger.
   

 • Drie van de laatste zes treffers van KAA Gent in de Jupiler Pro League waren kopballen, evenveel als van de eerdere 43 doelpunten van de Buffalo's in de competitie dit seizoen.
   

 • Van alle spelers met tenminste 100 passes in de Jupiler Pro League dit seizoen noteerde niemand zo'n lage passnauwkeurigheid als Cercle Brugge-aanvaller Thibo Somers (50,7% – 184/363).
   

 • KAA Gent-doelman Davy Roef is één van de twee spelers die dit Jupiler Pro League-seizoen het vaakst in actie kwam en 100 procent van zijn duels wist te winnen (7 gespeeld, 7 gewonnen – net als Club Brugge's Cisse Sandra).