RAFC - KAA Gent Pre-match Facts

RAFC - KAA Gent Pre-match Facts

Speeldag 10 - Jupiler Pro League - 03-10-2021 om 18:30 u

Pre-match Facts

Nu zondag match tegen The Great Old. Volgt de bevestiging na de zege in de Conference League? 
Bekijk hier alvast de pre-match facts. 

● Royal Antwerp FC is ongeslagen in hun laatste negen matchen tegen KAA Gent in het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League (W4, G5), hun langste ongeslagen reeks tegen de Buffalo’s op het hoogste niveau.

● KAA Gent verloor de laatste twee matchen tegen Royal Antwerp in de Jupiler Pro League en kan voor het eerst sinds 1961-1962 minimaal drie keer op rij verliezen tegen Antwerp op het hoogste niveau (toen 4).

● Royal Antwerp won de laatste vier matchen in de Jupiler Pro League, de beste lopende reeks van alle huidige JPL-ploegen; in november-december 1987 won de club voor het laatst vijf keer op rij op het hoogste niveau.

● Royal Antwerp won dit Jupiler Pro League-seizoen drie wedstrijden waarin het de openingstreffer incasseerde, meer dan ieder ander team in de competitie.

● KAA Gent is zonder zege in de laatste vier matchen op verplaatsing in de Jupiler Pro League (G1, V3), maar bleef sinds juli-oktober 2019 nooit vaker op rij zonder zege in een uitwedstrijd (toen 6).

● Geen ploeg maakte in de Jupiler Pro League 2021/22 meer goals dan Royal Antwerp (19, net als KRC Genk); Antwerp was deze campagne gemiddeld één keer trefzeker per zes doelpogingen (19 uit 114 schoten), het beste gemiddelde van alle teams in de competitie.

● Royal Antwerp maakte dit kalenderjaar acht doelpunten van buiten het strafschopgebied in de Jupiler Pro League, meer dan ieder ander team.

● KAA Gent zag dit Jupiler Pro League-seizoen 27 corners bij een ploeggenoot in de vijandelijke zestien aankomen, meer dan ieder ander team in de competitie.

● Royal Antwerp-aanvaller Michael Frey maakte elf goals in zijn eerste negen matchen in dit Jupiler Pro League-seizoen, het hoogste aantal goals voor een speler na zoveel speelronden in een JPL-campagne in de laatste tien seizoenen.


Via Statsperform