Voorbeschouwing Royal Antwerp FC - KAA Gent

Voorbeschouwing Royal Antwerp FC - KAA Gent

We blikken terug op een mooie donderdagavond in de Conference League. Met 6 op 6 in Europa begonnen we goed aan de campagne. In de competitie zijn we op zoek naar een reeks. Antwerp wordt de tegenstander op speeldag 10. Coach Vanhaezebrouck verwacht een gemotiveerde ploeg op de Bosuil: "Antwerp speelde net als ons Europees. Jammer genoeg voor hen behaalden ze 0 op 6. In de competitie doen ze het uitstekend met een recente 12 op 12. De nederlaag van donderdag zal niet in hun benen zitten. Het zijn twee verschillende competities en Antwerp is steeds een te duchten ploeg."

"Europees en de competitie, dat zijn twee verschillende zaken. Zo benaderen wij het ook altijd. Of de nederlaag van Antwerp tegen Frankfurt gaat meespelen zondag, is dus moeilijk te voorspellen." - Hein Vanhaezebrouck

"We geven als ploeg niet veel weg, af en toe wat kleine kansjes, maar verdedigend en qua organisatie zit het nu goed in elkaar." - Sinan Bolat

Sinan Bolat

Sinan Bolat beleefde de laatste tijd wel vaker een rustige wedstrijd, maar die paar keren dat de meubelen gered moesten worden stond hij paraat. Dat was niet alleen tegen Anderlecht en Cercle het geval, ook gisteravond moest hij op één cruciale fase tussenkomen: "Klopt. Die vrije trap had belangrijk kunnen zijn. Als het daar 1-1 wordt, kunnen zij de bus parkeren en zou het moeilijk geweest zijn voor ons om die tweede te maken. Die efficiëntie blijft toch een werkpunt voor ons."  

Bevredigende momenten voor een keeper? Bolat: "Ja, zo'n momenten doen zeker deugd. Dat ik in zo’n match toch die ene gevaarlijke bal uit mijn doel kan houden. We geven als ploeg niet zo veel weg. Wat kleine kansjes hier en daar. En in de laatste drie competitiematchen waren onze tegengoals allemaal penalties. Zonder had ik nu misschien 4 clean sheets op rij. Maar het toont wel dat we als team heel wat kansen van de tegenstander in de kiem smoren, qua verdediging en organisatie zit het wel goed.

Op Antwerp verwacht hij een goed gevulde Bosuil: “Antwerp blijft Antwerp. Of ze nu 0 op 6 of 6 op 6 halen in Europa, ze blijven gevaarlijk. Ik kijk er wel naar uit om terug te keren. Ik beleefde er drie mooie jaren. Het zal fijn zijn om enkele bekende gezichten terug te zien.