Goud voor de KAA Gent Foundation

Goud voor de KAA Gent Foundation

KAA Gent ontving voor de werking van haar KAA Gent Foundation het ‘Football & Community Gold’-label van de Pro League.

Het 'Football & Community Label' van de Pro League, in het verleden bekend als het label 'Pro League+', wordt toegekend aan profclubs die een kwaliteitsvolle communitywerking op touw zetten of actief deelnemen aan nationale projecten zoals de traditionele kerstactie. Op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten wordt het maatschappelijk engagement van de clubs geëvalueerd. 

KAA Gent Foundation

Het label Gold is voorzien voor clubs die "een excellent maatschappelijk engagement op clubniveau toont, vertaald in een kwaliteitsvol en strategisch beleidsplan en een voortrekkersrol speelt op vlak van sociaal-sportief beleid op nationaal niveau".

De KAA Gent Foundation werkt aan haar derde beleidsplan volgens het kader dat door KAA Gent en de Stad Gent werd gecreëerd (2020-2025). De organisatie maakt deel uit van het Vlaams Platform van Sociaal-sportieve Praktijken, vertegenwoordigt de sociaal-sportieve praktijken in het Vlaams Beleidsnetwerk Inclusie IN en Door Sport (BIIND - Sport Vlaanderen) en is stichtend lid van het European Football for Development Network (EFDN).

"De KAA Gent Foundation, dat is een unieke samenwerking tussen KAA Gent en de Stad Gent die zich ontwikkelt als een innovatieve sociale onderneming met een gedreven groep medewerkers, vrijwilligers en supporters en een netwerk van partners die geloven in de verbindende kracht van voetbal. Het is dankzij hen dat onze organisatie is wat ze is. Blauw, wit en nu ook goud", zegt voorzitter van de KAA Gent Foundation Sofie Bracke.

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun