Sirine Bouharat maakt overstap naar KV Mechelen

Sirine Bouharat maakt overstap naar KV Mechelen

De Marokkaanse Sirine Bouharat zal niet langer uitkomen voor blauw-wit. Na 1,5 jaar bij KAA Gent Ladies trekt de middenveldster naar KV Mechelen. Daar komt ze naast haar zus Ibtisam Bouharat, ook verschillende ex-Buffalo's zoals voormalig aanvoerster Chloë Van Mingeroet tegen. In totaal stond de Brusselse in 27 wedstrijden van het A-elftal op de mat. Daarin kwam ze eenmaal tot scoren.

"Mijn periode bij Gent was een belangrijk scharniermoment in mijn carrière", vertelt Sirine. "Ik heb veel bijgeleerd dankzij de staff en mijn medespeelsters. Gent heeft mij geholpen om me te vormen als voetbalster én als persoon." De middenvelderster geeft nog aan de vele momenten met de ploeg te zullen missen. "Het zijn de kleine momenten die het verschil maken in voetbal zoals: elkaar helpen groeien, elkaar steunen op moeilijkere momenten, samen lachen op en naast het veld,... Het zijn vooral deze 'kleine' dingen die ik zeker ga missen."

"Met Sirine laten we een speelster met een uitstekende mentaliteit en werkethiek gaan", vertelt trainer Jorn Van Ginderdeuren. "Jammer genoeg is de grote doorbraak bij ons uitgebleven maar ik gun haar alle succes in de toekomst. Ik hoop dat ze veel speelminuten kan maken bij haar nieuwe club", geeft onze coach nog mee.

Bekijk Sirine haar allereerste doelpunt op het hoogste niveau: