Ladies vieren behalen van Play-Off 1 met zege tegen Mechelen

Doordat eerste achtervolger Essevee Women met 1-0 verloor tegen Woluwe waren onze Ladies vrijdagavond al zeker van deelname aan Play-Off 1. Coach Jorn Van Ginderdeuren wijzigde zijn elftal maar op twee plaatsen in vergelijking met de bekerwinst in en tegen Charleroi. Elfi Maass en Nena Retsin kwamen in de ploeg voor Fleur Van Daele en Gaëlle Nierynck. Voor spits Amber Maximus was het een speciale wedstrijd. Zij speelde haar 150ste match als Buffalo.

Onze Buffalo’s begonnen met een uitstekende wedstrijdmentaliteit aan de partij. Maximus legde de bal klaar voor Alixe Bosteels die de bal meteen op de slof nam. Haar knal verdween echter net aan de verkeerde kant van de paal. Na elf minuten spelen was het dan toch prijs. Emma Van Britsom ramde een vrije trap van in het kleine maantje hoog en droog in het dak van het doel. Amper zeven minuten later stond de 0-2 eindstand al op het bord. Bosteels strafte een foutje bij de thuisploeg genadeloos af.

Na de pauze ging de wedstrijd aan een gezapig tempo verder op een moeilijk te bespelen veld. Beide ploegen verzamelden nog enkele kansjes maar scoren lukte niet meer. Uiteindelijk was het verdedigster Ines Van Gansbeke die in het ultieme slot van de wedstrijd de 0-3 zag stranden op de vuisten van goalie Baccarne.

Met een derde uitzege op rij en een ticket voor Play-Off 1 op zak kunnen onze Ladies vol vertrouwen toewerken naar de dubbele Slag om Vlaanderen. Op vrijdag 8 maart zakt Club YLA af naar de Chillax Arena voor de afsluiter van de reguliere competitie. Een week later op 16 maart, trekken onze Ladies naar Aalter waar ze tegen Club YLA zullen strijden om een plek in de Finale van de Beker van België.

Coach Jorn Van Ginderdeuren: "De wedstrijd tegen Mechelen was onverwacht eentje waar minder spanning op zat door het resultaat van Waregem op vrijdag. De speelsters hebben deze wedstrijd na 15 minuten reeds op slot gedaan en op een volwassen manier uitgespeeld. We zijn als groep bijzonder blij met het behalen van Play-Off 1. Iets wat voor buitenstaanders vanzelfsprekend lijkt maar dat is het zeker niet. Onze speelsters hebben er hard voor gewerkt en door resultaten tegen o.a. Standard / Anderlecht / Brugge is het zeker verdiend."