Play Offs 2014-15: rolstoelplaatsen en blindentribune volzet

Play Offs 2014-15: rolstoelplaatsen en blindentribune volzet

De interesse voor KAA Gent tijdens de Play Offs is groot. In de Ghelamco Arena zijn intussen ook alle beschikbare rolstoelplaatsen voor KAA Gentsupporters en de plaatsen op de blindentribune voor alle wedstrijden van Play Off 1 ingenomen door seizoenskaarthouders.

De Ghelamco Arena is een integraal toegankelijk voetbalstadion. Supporters met een beperking kunnen er in hetzelfde comfort als andere supporters wedstrijden bijwonen.

Supporters met een rolstoel

Het aantal rolstoelsupporters met een seizoenkaart steeg met de verhuis van het Jules Ottenstadion naar de Ghelamco Arena in de zomer van 2013 van 6 naar 20. Tijdens Play Off 1 2014-15 zullen 30 Gentse supporters in een rolstoel elke wedstrijd bijwonen.

Blindentribune

Ook de blindentribune is een groot succes. Na een proefproject in het Jules Ottenstadion namen 6 supporters met een visuele beperking plaats in de Ghelamco Arena. Vandaag zijn alle 10 beschikbare plaatsen bezet. Eén van de rolstoelsupporters maakt ook gebruik van de audiodescriptie.

Begeleiding door Intro vzw

In opdracht van vzw Voetbal in de stad staat vzw Intro elke thuiswedstrijd met minstens vier vrijwilligers in voor de begeleiding van supporters met een handicap. Verzamelpunt voor hulpbehoevende supporters is ingang C (verzamelpunt PMH) vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd.

Uitbreiding faciliteiten

Samen met alle partners onderzoekt KAA Gent momenteel alle mogelijkheden om de faciliteiten voor supporters met een rolstoel en voor supporters met een visuele beperking tegen de start van volgend seizoen uit te breiden.

Alle informatie over de toegankelijkheid van de Ghelamco Arena voor supporters met een beperking vindt u hier.