Supportersclub in de kijker: Tatanka

Supportersclub in de kijker: Tatanka

Dit seizoen zetten we bij elke thuiswedstrijd 1 supportersclub speciaal in de kijker. Elke supportersclub zal tijdens de week van de wedstrijd voorgesteld worden op de website en voor de aftrap gaan de voorzitter, vaandeldrager en aftrapmascotte van de supportersclub in kwestie mee het veld op. Zondag tegen Kortrijk is het de beurt aan supportersclub Tatanka

Tatanka werd in 2012 opgericht door enkele uitgeweken Gentenaars die in West-Vlaanderen wonen. Nick, de voorzitter, woont in Houthulst en Gaspar, de secretaris woont in Roeselare. Sinds dit seizoen is de werking echt opgestart en wordt West-Vlaanderen meer en meer blauw en wit. Tatanka heeft een 70-tal leden uit 25 gemeentes, gaande van De Haan via Kortrijk en Moorsele tot Sint-Denijs (Zwevegem) en gaande van Koksijde over Kortemark en Torhout  tot in Brugge en Oedelem. Naast uitgeweken Gentenaars zijn er ook steeds meer en meer West-Vlaamse leden die zich hebben laten verleiden door de unieke “Buffalo-experience” in de Ghelamco Arena.

De naam ‘Tatanka’ komt uit het Lakota, een indiaanse taal en betekent ‘Amerikaanse bizon’. In het logo zijn de belangrijkste waarden voor de supportersclub samengebracht. De Buffalo-kop staat voor de onverzettelijkheid en strijdvaardigheid van de club. De club richt zich op supporters voor blauw-wit, die in West-Vlaanderen wonen en die gaan naar de Buffalo’s, zowel bij uit- als bij thuiswedstrijden.

Uniek aan Tatanka is dat het als enige supportersclub een lokaal buiten de provincie Oost-Vlaanderen heeft. Café De Gilde is gevestigd in de deelgemeente Rumbeke (Roeselare) en ligt centraal in de provincie West-Vlaanderen. Naast een sfeervol café is er ook een zaal voor 80 personen.

Peter van de club is Renato Neto. Voetbalkenners weten reeds langer dan vandaag dat de sportieve mogelijkheden van Neto bijna onbegrensd zijn. Hiernaast woont Neto in Ruddervoorde en heeft hij samen met zijn vrouw Tina, afkomstig uit het Brugse, een flinke dochter, Louise. De link met West-Vlaanderen kan dus niet duidelijker zijn. Slagzin van Tatanka is dan ook : “Number 10 is our number 1 !


Voorzitter Nick, mascotte Helena, peter Neto en het spandoek

Tatanka profileert zich als gezins- en kindvriendelijke club. Een op de drie leden is jonger dan 16 jaar. Zo werd er naar aanleiding van het kerstvoetbal een echte Buffalo-schmink-tattoo aangemaakt. Er werd op 1 april een Meet & Greet met Neto en een voetbaltraining voor de Tatanka Kids georganiseerd. En de verplaatsing naar KV Kortrijk (3 mei) staat opnieuw volledig in het teken van de Tatanka Kids. Schminken maar!


Helena en Anna, de mascottes van Tatanka

Het lidgeld per seizoen is € 5. Kinderen onder de 16 jaar worden gratis lid mits minstens één betalende volwassene. Verplaatsingen worden steeds begeleid door minstens één van beide buscoaches, Henk en Gaspar.

Via volgende weg kan je Tatanka bereiken:

  • contactpersoon: Gaspar Haenecaert
  • gsm contactpersoon: 0499/217430
  • mailadres: gaspar@hotmail.be
  • website: www.tatanka.be
  • Café De Gilde, Sint-Petrus en Paulusstraat 11, 8800 Rumbeke (open op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag)
  • voorzitter: Nick Geers
  • vaandeldrager: Gaspar Haenecaert
  • aftrapmascottes: Helena Haenecaert (9 jaar) en Anna Haenecaert (8 jaar)

Rijden bij thuiswedstrijden: soms
Rijden bij uitwedstrijden: soms

Meer info over een supportersclub in jouw buurt vind je hier.