Landskampioen Anderlecht overklast KAA Gent Ladies

Landskampioen Anderlecht overklast KAA Gent Ladies

Op de vierde speeldag van Play-Off 1 kwam uittredend landskampioen op bezoek in de Chillax Arena. In het slot van de reguliere competitie werd nipt met 2-1 verloren na meer dan verdienstelijke match. Ondertussen slaagde Anderlecht er wel in om zich richting de eerste plaats in de Lotto Superleague te voetballen.

De eerste helft verliep bijzonder moeizaam voor KAA Gent Ladies. Het ervaren Anderlecht had het speloverwicht. Na 17 minuten zette ex-speelster Lore Jacobs dit om in een voorsprong. De Buffalo’s kwamen naar verloop van tijd beter in de match maar tot grote kansen komen lukte niet. Het was paars-wit dat nog tweemaal wist te scoren voor de rust. Zo stond een harde 0-3 tussenstand op het scorebord.

Na de pauze zag het publiek in het druilerige Oostakker hetzelfde spelbeeld. De leider in de Lotto Superleague lukte nog twee doelpunten. De Buffalo’s lieten hun kopjes niet hangen, en prikten nog een paar keer tegen. Rechtsachter Jasmien Mathys zette zich puik door en vond Amber Maximus voor doel. Die laatste kopte de eerredder beheerst tegen de touwen. Finaal was 1-5 de ontgoochelende uitslag.

Landskampioen Anderlecht bleek een maatje te groot voor de jeugdige Buffalo’s van Jorn Van Ginderdeuren. Na de interlandbreak staat een dubbele confrontatie met Club YLA op het programma. De eerste hiervan, wordt op 14 april in de eigen Chillax Arena afgewerkt.


#COBW #KAAGENTLADIES