KAA Gent speelt voortaan in de Planet Group Arena

KAA Gent speelt voortaan in de Planet Group Arena

Het voetbalstadion van KAA Gent heeft een nieuwe naam: onze Buffalo’s spelen de komende jaren hun thuiswedstrijden in de Planet Group Arena. HR-expert Planet Group betaalt 1 miljoen euro per jaar voor de naming rights. Zo wil eigenaar Sam Baro de sportieve ambities van KAA Gent nog meer kracht bijzetten.

Sam Baro nam in juli vorig jaar 97 procent van de aandelen van KAA Gent over. Die overname zorgde voor een nieuw toekomstperspectief én hield de club verankerd in het Gentse. Ook Planet Group, Baro’s grootste onderneming, heeft zijn hoofdzetel in Gent. De bedrijvengroep is trots deze unieke kans te kunnen grijpen.

“Dit een unieke kans is die we niet konden laten liggen. HR en voetbal zijn zonder twijfel een maatschappelijk goeie fit.” - Cedric Van Uffel, marketing manager Planet Group.

Dat vindt ook Kaat De Smet, COO van X-Care in Motion: “Voetbal heeft veel gelijkenissen met HR: het gaat erom de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen en die mensen op de juiste manier te motiveren en stimuleren. Zo kun je het individu boven zichzelf laten uitstijgen en een winning team creëren dat topprestaties kan afleveren.”

Planet Group was al loge- en tribunesponsor. Met de stadionnaam wordt het partnership nog verder uitgebreid.

Planet Group en sport gaan hand in hand

Voetbal is niet de enige sport waar Planet Group zich aan linkt. Op 16 maart vond in Gent de nieuwe editie van de Ekiden aflossingsmarathon plaats. Die kreeg dit jaar niet toevallig de naam Planet Group Ekiden. En liefhebbers van padel kunnen hun hart ophalen op het Planet Group-padelterrein aan The Loop in Gent. 

“Ik vind het belangrijk om Planet Group te linken aan sport”, zegt Sam Baro. “We zijn niet toevallig genomineerd als sportbedrijf van het jaar. Dat komt omdat we heel veel initiatieven nemen om sport deel te laten uitmaken van onze bedrijfscultuur. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat blijft de basis voor alles."

"Als Planet Group er via branding in kan slagen om mensen aan het sporten te krijgen, dan creëren we iets moois. Daarnaast is het belangrijk voor KAA Gent om via de naamgeving van het stadion extra inkomsten te genereren. Het huidige contract is in dat verband een substantiële verhoging ten opzichte van het vorige.”  

Over Planet Group

Planet Group werd in 2004 opgericht door ondernemer Sam Baro. De bedrijvengroep is gespecialiseerd in flexible en temporary staffing, met specialisaties in onder meer de ICT-, HR-, Engineering- en zorgsector. In 2021 stapte investeringsfonds Creafund voor 30 procent in het kapitaal van Planet Group om de groei van het bedrijf te versnellen.

Intussen is Planet Group goed voor meer dan 125 miljoen euro omzet en stelt het meer dan 2.000 mensen tewerk, onder wie 110 in het Planet Business Center-kantorencomplex aan The Loop in Gent. Vanaf juli 2024 verhuist Planet Group trouwens naar de Blue Towers vlakbij de Planet Group Arena.


#COBW #PLANETGROUPARENA