Hein Vanhaezebrouck: 'Kortrijk mag elke wedstrijd winnen, behalve tegen ons'

De Play-offkaarten zijn een eerste keer grondig geschud. En vijf speelrondes voor het einde oogt de hand van KAA Gent nog steeds bijzonder sterk. Zondag komen de Buffalo’s uit tegen KV Kortrijk – tot nog toe ongeslagen in PO I op eigen terrein. Er zeker niet bij is Laurent Depoitre. De troefkaart van Hein Vanhaezebrouck is onbeschikbaar met een rugblessure.

Veel tijd om te genieten van de zege tegen Anderlecht was er niet voor Hein Vanhaezebrouck. Op vrijdag blikte de coach alweer vooruit naar de volgende partij. Het was vooral bang afwachten hoe het gesteld zou zijn met de rugblessure van Laurent Depoitre. “De partij tegen Kortrijk komt te vroeg voor Laurent”, verzekerde Vanhaezebrouck. “De eerste röntgenfoto’s waren positief, maar voor een definitieve diagnose moeten we nieuwe onderzoeken afwachten. Hij heeft wel nog steeds veel pijn aan de rug.”

De afwezigheid van Laurent is een flinke domper voor Vanhaezebrouck. “Als je een speler mist die bijna alles heeft gespeeld, is dat een aderlating. Gelukkig bewees Nicklas (Pedersen, red.) de voorbije weken dat hij opnieuw naar zijn oude vorm groeit. Dit weekend gaan we waarschijnlijk opnieuw met hem aan de slag. Maar het ontbreken van Laurent heeft sowieso een impact op onze manier van spelen. Al kan je dat met slimme voetballers makkelijk oplossen.”

Even terug naar donderdag. De Buffalo’s deden een uitstekende zaak met het oog op de derde plaats. “Het was voor ons een belangrijker duel dan voor Anderlecht. Bij een nederlaag zouden we een flinke mentale tik gekregen hebben. Want dan zagen we de ploegen voor ons uitlopen en onze achtervolgers dichterbij sluipen. Als we nu tegen Kortrijk en Charleroi een goed resultaat neerzetten, dan heb je normaal de derde plaats te pakken. Daarna kunnen we onze doelstellingen verleggen.”

“Weet je, de supporters van KAA Gent zijn echt speciaal. Ze gaan mee de lucht in, maar als ze gesis horen, denken ze meteen dat de luchtballon gaat neerstorten. (lacht) - Hein Vanhaezebrouck

Over de titel laat Hein zich op dit moment dus nog niet uit. In tegenstelling tot sommige Gentse fans. “Weet je, de supporters van KAA Gent zijn echt speciaal. Ze gaan mee de lucht in, maar als ze gesis horen, denken ze meteen dat de luchtballon gaat neerstorten. (lacht) Ach, het is niet alleen daarom dat we ons op de derde plaats focussen. Het is gewoon een realistische visie. Club droomt al tien jaar van de titel. Zij zijn dus logischerwijze de grote favoriet. En Anderlecht speelt bijna ieder jaar kampioen. Wie zijn wij dan om te zeggen dat we voor de titel gaan?”

Toch zouden de Buffalo’s met een zege in Kortrijk weer een stap dichter bij de eerste plaats komen. “Kortrijk mag van mij iedere wedstrijd winnen, behalve tegen ons. (grijnst) Het wordt zondag zeker geen gemakkelijke klus. Kortrijk heeft ook tijdens de play-offs getoond dat ze een sterke thuisploeg zijn. We moeten minstens een punt pakken, zo blijft de kloof zes punten. Dat zou dat moeten volstaan om Kortrijk achter ons te houden, want ze hebben nog drie verplaatsingen voor de boeg.”

(JVDV)