Voldoende kansen, maar geen goals voor KAA Gent Ladies

De Buffalo’s maakten vandaag de verste verplaatsing van het seizoen richting Luik. Jasmien Mathys was opnieuw beschikbaar na een schorsing. Fran Meersman was niet langer geblesseerd, maar een volledige match spelen was nog geen optie. Gaëlle Nierynck mocht opnieuw in de basis starten.

SAMENVATTING

Blauw-wit begon dan wel scherper aan de wedstrijd dan tegen Genk, toch was de eerste kans voor Standard. Doelvrouw Riet Maes sloeg het afstandsschot van Gelders van onder de lat weg. KAA Gent Ladies combineerde zich een paar keer knap tot de zestien van Standard maar 100% kansen creëren bleek voor beide ploegen moeilijk. 0-0 was dan ook een billijke tussenstand na 45 minuten met vooral duels op de middenstrook.

De tweede helft startte in mineur. Na een corner kraaide Lecoq victorie aan de tweede paal. 1-0, maar de Buffalo’s lieten het daar niet bij. Nog geen twee minuten later zag Gaëlle Nierynck haar poging door Damman gekeerd. De ingevallen Marie Degroote zette zich twintig minuten voor tijd puik door over rechts. Nena Retsin kwam enkele millimeters te kort om haar voorzet in doel te glijden. Door vol op zoek te gaan naar de gelijkmaker ontstond er achterin ruimte. Gelders kon hierdoor eenmaal de bovenkant van de lat raken. Haar vrije trap kort daarna werd knap gestopt door Riet Maes.

In het slot van de match kreeg KAA Gent Ladies nog twee uitgelezen mogelijkheden op de gelijkmaker. Middenveldster Emma Van Britsom knalde vanuit het halve maantje zeer nipt over. Diep in de extra tijd kopte aanvoerster Van Mingeroet een vrije trap net naast het Luikse doel.

De troepen van Jorn Van Ginderdeuren hadden zeker voldoende kansen om een gelijkspel te rechtvaardigen. Maar uiteindelijk werd met het kleinste verschil verloren bij de nummer 3 in de rangschikking. Volgende week zaterdag staat de laatste thuismatch van het seizoen in de Chillax Arena op het programma. Dan worden de degens met OHL gekruist.