💬 Reacties na KRC Genk - KAA Gent

💬 Reacties na KRC Genk - KAA Gent

Speeldag 1 - Barragematch Europe Play-offs 2023-2024 - 02-06-2024 om 13:30 u

Voor het tiende jaar op rij trekt KAA Gent Europa in! De 0-1 zege op Genk volstond om het laatste Europese ticket in de wacht te slepen. Andrew Hjulsager scoorde een pareltje en Hein Vanhaezebrouck nam in stijl afscheid van zijn Buffalo's. 

Hein Vanhaezebrouck: "Superblij dat we onze supporters iets hebben kunnen teruggeven"

Andrew Hjulsager: "Mooi om op die manier te kunnen afsluiten"

Tien op een rij! Een waar zondagsschot van Andrew Hjulsager – wat een beauty – zorgde voor vreugdetaferelen bij de Gentse blauwwitten. Europe, here we come again. “It was nice”, klonk het aanvankelijk zeer cool bij de Deen. Zijn brede glimlach verried echter meer euforie. Zeker omdat dat Europese ticket niet op een presenteerblaadje gegeven werd. “Het was een moeilijke, lastige match die vaak op en af ging”, knikte hij.

Terug naar dat bevrijdende doelpunt, nu ongefilterd: “Het was een geweldig gevoel om te scoren. Toen de bal vertrok, zag ik hem tegen de netten gaan in de verste hoek. Een mooie afwerking”, knipoogde de 29 -jarige. Zeker na mijn moeilijk seizoen doet dit extra deugd. “Het was een lang en niet gemakkelijk seizoen voor mij.” En of, de man zat langer dan hem lief was in de ziekenboeg. “Dan is het mooi om op die manier te kunnen afsluiten.”

De zomervakantie – elke Buffalo in de kern snakt ernaar. “Nu gaan we eerst op vakantie, nadien moeten we die voorrondes winnen – dat is ons doel.” Hjulsager kijkt er alvast naar uit. “Dan kan ik terug met een mooie lei beginnen”, legde hij uit. Het is hem meer dan gegund. (RG)

Tarik Tissoudali: "Geweldig om de fans zo blij te zien"

Uiteraard nog een lachend gezicht bij Tarik Tissoudali – wat een climax na een zeer lange weg. “Het is het allermooiste als je van zo ver komt. Er is zoveel gebeurd dit seizoen… Plots moesten we Play-Off 2 spelen, waar we eigenlijk niet thuishoren. Vandaag hebben we getoond dat we in de Champions Play-Offs thuishoorden. Zo zie je maar”, aldus de euforische spits.

Vooral dat Europese ticket is een wondermooie beloning na al het harde werk. “Dat is voor de club belangrijk. Uiteraard ook voor onze ploeg, we hebben veel ambitie. Iedereen in Gent wou Europees spelen en dat hebben we gerealiseerd. Die fans ook, alles wat we doen is voor hen. Het is genieten om te zien hoe blij ze zijn. Nu is het tijd voor vakantie: we hebben alles gegeven, de zuurstof is op”, glimlachte de 31-jarige.

Voor hij richting zonnige oorden vertrekt, wou de Marokkaanse Nederlander zijn afscheidnemende coach nog in de bloemetjes zetten. “Deze overwinning is nog het meest een mooi cadeau voor onze coach – dat verdient hij. We wisten al een tijdje dat hij niet zou blijven, maar hij bleef steeds alles geven voor de club. Hij bleef iedereen scherp houden voor deze wedstrijd. Dikke respect.” (RG) 


#COBW #GNKGNT #JPL