Next Match Sporting Charleroi - KAA Gent

Next Match Sporting Charleroi - KAA Gent

Speeldag 7 - JPL - 04-09-2022 om 18:30 u

Na de uitstap naar Brussel trekken we zondag wat dieper het land in. Om 18u30 spelen we er in het Zwarte Land tegen Sporting Charleroi. De matchen volgen elkaar snel op maar onze coach heeft niet liever. Bekijk hieronder zijn voorbeschouwing.

PERSCONFERENTIE

"In Charleroi wacht er steeds een moeilijke partij", vertelde Vanhaezebrouck. "Ze hebben een fel publiek en een ploeg met veel drive en kwaliteit. De wedstrijdomstandigheden zullen alles bepalen. Daar op achterstand komen, is vaak bepalend. We hebben er net een moeilijke match tegen Anderlecht opzitten. Charleroi speelde hun laatste match vorige vrijdag. Laat ons hopen dat we voldoende hersteld zijn om tegen een fris Charleroi ons mannetje te staan."

"Charleroi heeft een fel publiek en een ploeg met veel drive en kwaliteit. Laat ons hopen dat we voldoende hersteld zijn om tegen een fris Charleroi ons mannetje te staan." 

Over fris gesproken. Ibrahim Salah bracht gisteren een frisse wind mee op het veld tijdens zijn invalbeurt. Naast hem vertoeft er doorgaans nog een speler uit eigen jeugd in de selectie: Malick Fofana. Hij zat de afgelopen twee wedstrijden niet bij de kern door herexamens. "Malick focuste zich 100% op school en met succes. Hij is erdoor. Zijn harde werk heeft geloond. Nu maakt hij zich klaar voor de match met de beloften en nadien sluit hij terug aan bij de A-kern."

PRE MATCH FACTS

  • Charleroi won het meest recente Jupiler Pro League-duel met KAA Gent (2-1 op Gent in mei 2022), maar wist al sinds april-mei 2018 niet meer twee keer op rij te zegevieren tegen de Buffalo's in 1A (toen ook 2).
     
  • Charleroi won geen van de laatste vier thuismatchen tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League (G2, V2), nadat de voorgaande drie onderlinge duels in het eigen Stade du Pays nog een zege opleverden.
     
  • Charleroi verloor de laatste twee thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League en kan voor het eerst sinds juli-augustus 2018 drie keer op rij verliezen in eigen stadion (toen ook 3), terwijl de Zebra's al sinds oktober-december 2001 niet meer in drie thuisduels op rij minstens drie tegentreffers incasseerden (toen ook 3). 
     
  • Alleen Club Brugge (18) won in 2022 meer Jupiler Pro League-wedstrijden dan KAA Gent (15, net als Antwerp & Genk), terwijl de Buffalo’s in 2022 op Club na (59) de meeste punten veroverden (51).
     
  • Charleroi noteerde dit Jupiler Pro League-seizoen enkel nog zeges (3) of nederlagen (3), de laatste keer dat de Zebra's geen van de eerste zeven competitieduels van een specifieke jaargang gelijkspeelden was in 2004/05.
     
  • KAA Gent is al dertien uitwedstrijden ongeslagen in de Jupiler Pro League, de beste reeks uit de clubgeschiedenis; de Buffalo’s kunnen de derde club in de laatste tien jaar worden die veertien uitwedstrijden niet verliest, na Union Sint-Gillis vorig seizoen en Zulte Waregem in 2013.
     
  • Dit Jupiler Pro League-seizoen wisten acht verschillende spelers al tot scoren te komen namens Charleroi, geen ploeg kende deze jaargang zoveel verschillende doelpuntenmakers.
     
  • KAA Gent-middenvelder Andrew Hjulsager veroverde dit Jupiler Pro League-seizoen al acht keer balbezit in het aanvallende derde, vaker dan iedere andere speler in de competitie.
     
  • Sinds het begin van de Jupiler Pro League 2021/22 won Charleroi slechts zes van de 23 Jupiler Pro League-duels met Anass Zaroury in de basis (26%), tegenover veertien van de 23 matchen zonder hem (61%), ondanks dat de vertrokken Zaroury in die periode bij tien treffers betrokken was (7 goals, 3 assists).
     
  • Alleen Michael Frey (13) en de geblesseerde Tarik Tissoudali (12) maakten in 2022 meer Jupiler Pro League-doelpunten dan Hugo Cuypers (11, gedeeld met huidig Watford-speler Vakoun Issouf Bayo)