• Ryota Morioka 37'
  • Adem Zorgane 73'
1
  • Hyunseok Hong 22'

Drie dagen na de knappe uitzege op het veld van Anderlecht stonden de Buffalo's alweer voor een lastige verplaatsing, deze keer naar het Stade du Pays de Charleroi. Marreh versterkte het middenveld, waardoor Odjidja op de bank startte. De wedstrijd begon met een lange studieronde, waarin beide ploegen elkaar aftastten. De eerste kans was voor Hong, maar zijn schot werd nog afgeblokt. Even later was het wel raak voor de Zuid-Koreaan toen hij een voorzet van Samoise van dichtbij binnen kopte (0-1).

Gent had alles onder controle tegen een onmachtig Charleroi en kwam ei zo na op een dubbele voorsprong, maar Samoise zag zijn schot op de lat uiteenspatten. Roef stond tot dan toe quasi werkloos toe te kijken, maar tien minuten voor rust was hij kansloos toen Morioka de eerste echte kans voor de thuisploeg raak kopte (1-1). Enkele minuten later kantelde de wedstrijd helemaal toen Mbenza sloeg in de rug van Okumu, die zich revancheerde met een duw. Mbenza kwam weg zonder straf, maar Okumu werd van het veld gestuurd.

Met tien tegen elf stonden de Buffalo's voor een loodzware tweede helft, maar toch slaagden ze er lange tijd in om alle aanvalspogingen van Charleroi te neutraliseren. Maar net als voor rust puurde de thuisploeg het maximale uit een minimum aan kansen. Een laag schot van Zorgane verdween door een bos van benen in de rechterhoek (2-1). Vanhaezebrouck gooide met Hauge, Lemajic en Odjidja nog verse offensieve krachten in de strijd, maar met een man minder was het een moeilijke strijd.

De beste kans was nog voor Kums, maar zijn schot vloog net over. Morioka, Benbouali en Hosseinzadeh gingen nog hun kans voor de thuisploeg, maar geen van die schoten kon Roef echt in de problemen brengen. Charleroi sleepte zo met de nodige moeite de drie punten over de streep, Gent bleef ontgoocheld achter met het gevoel dat er veel meer te rapen viel.