Ladies winnen na volwassen prestatie tegen Woluwé

Na het knappe gelijkspel op de openingsspeeldag tegen landskampioen RSC Anderlecht trokken de Ladies vandaag vol vertrouwen richting het Stade Fallon. Coach Jorn Van Ginderdeuren had geen redenen tot wisselen. Hij stuurde dan ook dezelfde starters de wei in tegen Femina White Star Woluwé.

De studieronde van tien minuten was nog maar net voorbij of middenveldster Gaëlle Nierynck prikte de bal tegen de netten. Onze Buffalo’s trokken het speloverwicht naar zich toe. Maar de stugge thuisploeg gaf weinig kansen weg. Woluwé kon van hun kant enkel dreigen op een ingestudeerde corner die op de dwarslat strandde.

Het tweede bedrijf was nog maar net op gang gefloten of de ingevallen Zarah Taillieu trof ook voor blauw-wit het aluminium. De dubbele voorsprong liet evenwel niet lang op zich wachten. Verdedigster Ines Van Gansbeke nam een afvallende bal ineens op de slof. Haar schot paste perfect onder de deklat.

In een potig duel kwam spits Amber Maximus nog dicht bij de 0-3. De Ladies moesten de laatste tien minuten nog afwerken met z’n tienen na een blessure voor middenveldster Emma Van Britsom. In de slotfase voetbalde de jonge ploeg zich zeer volwassen richting een vier op zes in de Lotto Super League.

Verdedigster Ines Van Gansbeke: “Ik ben zeer tevreden met mijn allereerste doelpunt maar ook vooral met onze eerste competitiezege. We mogen ook trots zijn op de manier waarop we de winst pakten. Nu kunnen we volgende week vol vertrouwen richting Leuven trekken.”