🎙Persconferentie voor KAA Gent - Racing Genk

🎙Persconferentie voor KAA Gent - Racing Genk

Speeldag 24 - JPL - 05-02-2023 om 18:30 u

Speeldag 24 komt eraan en het duel met leider Racing Genk wacht. Hein Vanhaezebrouck had op het zijn voorbeschouwing over de komst van Gift en het vertrek van Salah. Thema's die ook aan bod kwamen: Racing Genk dat aantreedt zonder topschutter Paul Onuachu en hoe het zit met de geblesseerden. 

BEKIJK DE PERSCONFERENTIE

Neem ook een kijkje bij het Next Match-bericht om te zien welke activiteiten er allemaal gepland staan voor de topper tegen Genk. Op zondag om 16u30 is er ook een sfeeractie gepland rond het stadion. 

NEXT MATCH  SFEERACTIE 

Alle relevante statistieken over de komende confrontatie, lees je hieronder. 

PRE-MATCH FACTS

  • KAA Gent verloor eerder dit seizoen de Jupiler Pro League-match tegen KRC Genk, maar verloor sinds 2018/19 niet meer twee keer in een seizoen van de Genkies (toen V4).
     
  • KAA Gent verloor vier van de laatste zes thuiswedstrijden tegen KRC Genk in de Jupiler Pro League (W2), net zoveel als van de voorgaande dertien ontmoetingen in eigen stadion (W5, G4).
     
  • KAA Gent verloor de laatste competitiewedstrijd van Cercle Brugge (3-2), de enige keer dit seizoen dat Gent twee JPL-matchen op rij verloor waren KRC Genk en Cercle Brugge de tegenstanders (in september-oktober 2022).
     
  • KRC Genk speelde de laatste competitiewedstrijd gelijk (1-1 tegen KAS Eupen), maar was dit seizoen nog niet eerder twee JPL-matchen op rij zonder overwinning.
     
  • KAA Gent is ongeslagen in de laatste zes Jupiler Pro League-matchen in eigen stadion (W4, G2), hun langste dergelijke reeks in één seizoen sinds augustus 2019-februari 2020 (toen 14).
     
  • KRC Genk kreeg dit Jupiler Pro League-seizoen op verplaatsing gemiddeld 14,3 schoten tegen per match, tegenover 7,6 per thuiswedstrijd.
     
  • Joseph Paintsil (KRC Genk) was direct betrokken bij dertien goals in zijn laatste tien Jupiler Pro Leaguematchen (5 goals, 8 assists), meer dan iedere andere speler in deze periode met voormalig ploeggenoot Paul Onuachu op de tweede plek (12 goals).
     
  • KRC Genk-aanwinst Tolu Arokadare loste meer schoten (71) en heeft een hogere Expected Goals-waarde (10,6) dan iedere andere speler in de Franse Ligue 2 dit seizoen, maar maakte pas zes competitiedoelpunten deze jaargang en was daarmee de grootste onderpresteerder op xG in de competitie (-4,6).