Recordaantal toeschouwers zien Ladies geen punten pakken

Recordaantal toeschouwers zien Ladies geen punten pakken

Op zaterdagmiddag palmden onze Ladies de KAA Gent Arena in. De tegenstander van de dag: KRC Genk Ladies. Maar er was natuurlijk nog een ander doel. Onze Ladies wilden een recordaantal toeschouwers voor een Lotto Super League match optrommelen. Na een halfuurtje spelen kwam hierover het verlossende nieuws. Een recordaantal van 2.017 supporters zorgde de hele wedstrijd lang voor sfeer op de tribunes van onze Arena. Ook werd nog een tweede record verbroken. Met 2.879 verkochtte tickets werden nooit eerder meer kaartjes aan de man gebracht voor een wedstrijd in de Lotto Super League. Vanuit de hele club naar dé beste supporters van het land: bedankt!

Op het veld was vooral veel strijd te zien. Coach Jorn Van Ginderdeuren moest schuiven door de blessures van Jasmien Mathys en Elfi Maass. Hierdoor kwamen Silke Speeckaert en Zarah Taillieu in de ploeg. Onze Ladies startten gretig maar echte kansen creeëren tegen een stug Genk bleek moeilijk. De bezoekers prikten enkele keren gevat tegen. Naast de dwarslat was ook een uitstekende Riet Maes nodig om de nul op het scorebord te houden.

Na de pauze waren het dan toch de bezoekers die na zo'n tien minuten op voorsprong konden komen. Keepster Maes haalde ongelukkig een Genkse aanvalster onderuit en de bal ging op de stip. Charlotte Tison stuurde Maes de verkeerde kant uit en zo moesten onze Ladies achtervolgen. Onze Buffalo's drukten grietig maar scoren zou niet meer lukken. De grootste mogelijkheid kwam er nog via verdedigster Ines Van Gansbeke. Haar uithaal zorgde voor een deuk in het doelkader maar leverde geen punt(en) op.

Na het laatste fluitsignaal plaatsten alle 2.017 supporters de handen op elkaar voor de inzit van onze Ladies. Zij blijven bikkelen om een plaats in Play-Off 1. Met nog drie speeldagen te gaan blijven ze achtervolger Zulte Waregem (dat vanavond nog speelt) voor met drie punten.